Opel Vectra Stationwagon 1.8i-16V Sport Edition (2000)

Opel Vectra Stationwagon 1.8i-16V Sport Edition (2000)

UitvoeringVectra Stationwagon 1.8i-16V Sport Edition
Bouwjaar2000
Jaar van aanschaf2009

distributieriem en waterpomp vervangen

De reden van aankoop is dat er bij onze vorige Vectra er een behoorlijk aantal prijzige reparatie`s aan zaten te komen.
Dit was dan ook de reden tot aanschaf van onze huidige Vectra

De Vectra 1.8i 16V Station Sport Edition II maakte meteen al bij de eerste bezichtiging een diepe indruk. Ten eerste was het de kleur van de auto. Opel heeft er de naam Silver Star aangegeven. Na een aantal jaren in donker gekleurde auto`s te hebben gereden vinden we dit tot op heden de mooiste en meest praktische kleur. Wat betreft de buitenkant van de auto zijn de gecoate ramen, Xenon verlichting en de Irmscher 16 Inch Twin Spoke velgen wel gelijk de eyecatchers waarbij je kriebels in de buik krijgt en het liefde op het eerste gezicht is.Het interieur met de half-lederen donkere bekleding en lendesteunen. De knoppen van de Climate-Control zagen er allemaal prachtig uit en evenals de praktische kofferbak met zo`n 460 liter aan opbergruimte. Al met al reden tot aankoop van de auto.

Historie

17-05-2009 Bij een km-stand van 82.820 km de distributieriem en waterpomp vervangen, omdat er niet bekend was wanneer deze was vervangen, kosten € 429,05

23-06-2010 Bij een km-stand van ....... airco gevuld (i.v.m. vakantie)en fuseekogel vervangen, kosten € 152,97

12-03-2010 Bij een km-stand van ........APK-keuring met een kleine beurt, kosten € 147,33

31-03-2010 Bij een km-stand van ........een geheel nieuwe ruitenwisser met arm vervangen, kosten € 33,03

04-04-2011 Bij een km-stand van ........Grote Beurt, incl. het vervangen van stabilisatorrubbers en stang, kosten € 367,53

01-07-2011 Bij een km-stand van ........schijfremmen en blokken voor vervangen, kosten 243,62

24-04-2012 Bij een km-stand van ........APK- keuring en vervangen van achterste uitlaatdemper, kosten € 397,43

22-04-2013 Bij een km-stand van 128.148 verenset voor, handremkabel en schijfremmen met blokken achter vervangen, kosten € 385,50

21-05-2013 Bij een km-stand van ........nieuwe afstandbediening incl. sleutel + programmeren, kosten € 82,10

02-07-2013 Bij een km-stand van ....... 4 stuks nieuwe banden, kosten € 559,99

20-12-2013 Bij een km-stand van 134.574 uitlaatpijp voor en tussen vernieuwd, kosten € 532,04

14-01-2014 Storing aan het gasklephuis, deze losgenomen en gereinigd en nieuwe pakking geplaatst, kosten € 4,24

01-05-2014 APK hierbij is de draagarm (kapotte fuseekogel) vervangen en de remolie ververst, kosten € 235,72

Totale kosten tot nu toe € 3570,55

In het jaar 2013 heeft de auto aardig wat kosten met zich meegebracht. Mede hierdoor blijven we er voorlopig nog even mee doorrijden.

Zelf hebben het volgende aan de auto veranderd;

Er is een spoiler op de achterklep geplaatst wat ik de auto een veel betere look vind geven. De 16 inch Twin-Spoke zijn vervangen voor 17 inch van de welbekende Omega met daaronder 215-45-17 Dunlop SPMAXXRT banden en wat een verademing, heerlijk stil de auto. Het originele stalen bagagerek hebben we in de kleur zwart laten spuiten ziet er veel beter uit dan de oude bruine kleur.

Het vermogen van 125 pK van de handschakelbak is ruim voldoende en je kunt er redelijk mee weg komen.

Verder vind ik het een heerlijke reisauto en bovenal een ruime auto. Met een grote hond en een kleine meid blijft er toch nog voldoende ruimte over.