Opel Vectra Stationwagon 1.8i-16V Business Edition (1999)

autoreview

Opel Vectra Stationwagon 1.8i-16V Business Edition (1999)

Signalement

UitvoeringVectra Stationwagon 1.8i-16V Business Edition
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1999
Jaar van aanschaf2005
KM-stand bij aanschaf174.600 km
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

De auto heeft een goede wegligging. Helt niet veel over, deint niet, maar voelt stevig aan. De motor is stil Alleen als er vermogen wordt gevraag, is de motor hoorbaar. De overbrengingen van de versnellingen (met name 1, 2 en 3) zijn vrij kort. Je zit snel tegen de begrenzer aan. Het schakelen is echter geen probleem. De bak is on-Opels soepel. De auto remt goed, ook als er veel achter elkaar geremd wordt. Van fading is geen sprake. Wat slecht aan de auto bevalt is de handrem. Deze werkt goed, zolang hij het voertuig in een voorwaartse beweging stil moet houden. Als de auto achteruit zou rollen, pakt de handrem zéér moeilijk aan. Dit zu een kwaal zijn van dit model Vectra? Verder is de auto comfortabel uitgerust met o.a. ECC, verwarmbare buitenspiegels etc.

PROBLEMEN

Er zat een rammelend geluid achter. Alsof er iets los in de bak lag. Bij onderzoek bleken de rubbers van de vering uitgedroogd te zijn. Deze zijn vervangen waardoor er geen rammel meer hoorbaar is. Ook is de verlichtig van de ECC uitgevallen. Deze bleek erg makkelijk zelf te vervangen te zijn. Dat heb ik gedaan en alles werkt weer goed. Ook heb ik op de sloop een nieuwe schakelaar gehaald voor het mistachter-/voorlicht. Daar was de verlichting ook van defekt. Die werkt nu weer. Kosten zijn te verwaarlozen.

3,3
 • Betrouwbaarheid
  3
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  3
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (3)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens