Opel Vectra GTS 2.2-16V Elegance (2003)

Uitvoering | Vectra GTS 2.2-16V Elegance |
Bouwjaar | 2003 |
Jaar van aanschaf | 2009 |
Ik heb deze Vectra nu een kleine 5 maanden en ik moet zeggen dat ik zeer tevreden ben met de wagen. Comfortabel en voorzien van bijna alle mogelijkheden die je maar kunt bedenken. Dit is mijn eerste auto met cruise control en dat bevalt me wel goed. Zeker op de langere afstanden. De 2.2 liter motor levert genoeg vermogen voor deze auto. Verbruik is wel een stuk hoger dan de vorige Vectra maar dat is logisch gezien het verschil in motoren.
Tot nu toe geen bijzonderheden/problemen met deze auto gehad die noemenswaardig zijn.
een half jaar verder
De auto nu ruim 10 maanden in bezit. Eerste forse probleem net voor de kiezen gehad. Het stuurhuis lekte en moest worden vervangen. Is een prijzige aangelegenheid. Er is een gereviseerde stuurhuis in gezet, Hierdoor bleven de kosten nog een beetje in de perken.
Verder zijn de stabilisatorrubbers vervangen bij de onderhoudsbeurt. De auto kraakte nogal.
Verder zijn we tot op heden nog steeds tevreden over de Vectra. De prestaties zijn meer dan uitstekend en de kosten zijn ook zeer acceptabel.
Update
Ik heb de auto nu bijna twee jaar in bezit.
Aantal reparaties onlangs laten uitvoeren.
- linker voorveer was gebroken
- schokbreker rechtsachter was lek. Nieuwe set laten monteren.
En verder regulier onderhoud zoals vervangen remblokken en een setje nieuwe zomerbanden komt er aan.
We zijn nog steeds tevreden over de Vectra.
Einde van de Vectra
Helaas moet de Vectra te vroeg de deur uit. Een ernstig motorprobleem als gevolg van een distributieketting die van tijd is gegaan heeft het vroegtijdig afscheid nemen van de Vectra ingeluid. De herstelkosten met een ruilmotor zouden zo'n € 4000,00 gaan kosten en dat vonden wij de inverstering niet meer waard.