Opel Vectra GTS 1.9 CDTi 120pk Elegance (2005)

Opel Vectra GTS
Opel Vectra GTSOpel Vectra GTSOpel Vectra GTSOpel Vectra GTSOpel Vectra GTSOpel Vectra GTSOpel Vectra - interieurOpel Vectra - interieur

UitvoeringVectra GTS 1.9 CDTi 120pk Elegance
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2004

Vanaf eind februari ’05 rijd ik in deze auto. In tegenstelling tot andere reviews ben ik niet zo positief over deze auto en met name de service die door Opel hierop wordt geleverd. Misschien was ik verwend door het gedrag van mijn vorige auto, een VW BORA TDI 110pk. Maar was altijd van mening dat de kwaliteit van de Opel en VW, zowel de auto’s als de service op een gelijkwaardig niveau stonden. Helaas ben ik daarin teleurgesteld.
Als caravantrekker valt de auto echt tegen, vooral in de lage toerentallen vanuit stilstand, veel gas geven is noodzakelijk. Ik raad ook iedereen aan die deze auto hiervoor aanschaft dit eerst uitvoerig te testen.

Tegenvallers:
De trekkracht bij lage toerentallen is zeer slecht.
De versnellingsbak schakelt stroef tot hakkerig bij snel opschakelen. Xenon verlichting die bij schemer of donker weer niet inschakelt.
Meevallers:
De ruimte. Het model, de auto wordt dor zeer veel mensen als sportief aangemerkt.

Vrijwel direct na de oplevering had ik een aantal klachten die ik bij de dealer heb voorgelegd. Het ging hierbij om de volgende zaken:
1. De motor heeft zeer weinig trekkracht onder 1800 tpm
2. Versnellingsbak voelt hakkerig aan bij snel schakelen
3. Bij accelereren vanaf stationair houdt de motor in bij 1500 tpm
4. Automatische verlichting als onderdeel van het Xenon pakket schakelt pas in als het donker wordt, bij regenachtig weer in de schemering blijft het licht uit.
Na opnieuw laden van een software programa voor de dieselmotor was het inhouden bij 1500 tpm opgelost. De overige klachten vielen binnen de specificatie en werden als normaal afgedaan. Ook een second opinion bij een tweede dealer loste het probleem van de trekkracht en de versnellingsbak niet op. De verlichting werd via een truc in de o stand continu ingeschakeld.

6,5
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee