Opel Vectra 1.8i GLS (1995)

Uitvoering | Vectra 1.8i GLS |
Bouwjaar | 1995 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Geweldige auto!
Ik heb in 2008 de vectra overgekocht van mijn moeder. Deze had hem sinds 1999 in bezit en ik was dus bekend met deze auto. Nu bezit ik hem zelf en hij bevalt me prima!
Mijn Vectra uit deze serie is een lekker aangeklede versie. Elektrisch dakraam en nog wat andere snufjes zijn er in deze auto te vinden. Het is een 1.8I GLS met 89 paarden onder de kofferbak. Het gebrek aan paarden is soms wel te merken maar het word goed opgevangen door het goede aantal NM aan koppel. Dus hij blijft toch wel gestaag door blazen. De Grand Luxe Sport (GLS) maakt z'n naam in de eerste 2 letters zeker waar. De Sport aanduiding is ietwat ambitieus voor deze versie, maar dat is absoluut geen gemis. Qua uiterlijk oogt deze Vectra wat saai en burgerlijk, maar als je instapt verklapt het toch wel luxueuze interieur dat het ook niet bedoelt is als een "stoere" auto. Het is een slagschip en dat merk je.
Op het moment dat je de auto start begint het 1.8I blok te brommen. Hij maakt een laag en zacht geluid in stationair. Op het moment dat je gaat rijden voel je de degelijkheid en de kwaliteit optimaal. Als je de snelweg opdraait en hem eens wat harder op zijn staart trapt komt een lekker motorgeluid je tegemoet en je voelt je meteen op je gemak. Voor lange stukken snelweg voel je jezelf helemaal in control, maar de Vectra laat je niet werken en maakt je niet moe met monotoon motorgeluid. De auto straalt rust en vrede uit. Lange of korte stukken, je voelt je helemaal op je gemak.
Mijn Vectra staat al een aantal jaren op deze planeet, en heeft al aardig wat kilometers gemaakt. Momenteel staat hij op 223.355 KM maar er zijn weinig mankementen aan te vinden. De auto straalt nog steeds een Grand Luxe "Sport" uit. Op het moment dat je instapt tot op het moment dat je uitstapt heb je (vooral lange stukken) weinig last van vermoeidheid. De Vectra zorgt goed voor je, daarom zorg ik ook goed voor de Vectra. Want dat heeft hij wel nodig. Deze auto geeft je de rust en vrede als je hem goed onderhoud. Ik heb wel eens een andere Vectra gereden (zelfde kaliber) maar die viel bijzonder tegen omdat deze slecht onderhouden was.
Wat wel een struikelpuntje is, is dat het niet een zuinige auto is. Hij rijd gemiddeld 1:10 in de stad en 1:15 op de snelweg. Dus je staat toch al gauw te tanken omdat je 60L tank weer leeg is en dat kost nogal wat tegenwoordig.
Wat ook wel een klein puntje van aandacht is, zijn de toch wel wat hogere onderhoudskosten. MAAR dat verdien je zeker terug! Je krijgt na een onderhoudsbeurt e.d. een betrouwbare auto! Bovendien zegt iedereen dat de Opel's van deze bouw jaren een erg groot roest gehalte hebben. Maar ik kan u verzekeren, op deze Vectra zit nergens roest!
Conclusie: Het is een betrouwbare auto, die je niet in de steek laat. Hij is rustig, hij is luxe, en het is een slagschip. Heerlijk ruim, geen rare snufjes, maar alles juist op zijn plaats. Een enorme kofferbak zorgt voor nog meer plezier als je hem meeneemt op vakantie. Kortom: Degelijk, Burgelijk, maar Geweldig en Betrouwbaar!
ONDERHOUD:
- Distro riem