Opel Vectra 1.8i-16V Pearl (1999)

Opel Vectra
Opel VectraOpel VectraOpel VectraOpel VectraOpel VectraOpel Vectra - interieurOpel Vectra - interieurOpel Vectra - interieur

UitvoeringVectra 1.8i-16V Pearl
Bouwjaar1999
Jaar van aanschaf2007

Betrouwbar

Nadat ik in 2007 het dashboard van mijn Astra lang genoeg had gezien, en 342000 kilometer zijn dat gewon, was ik op zoek naar iets anders.
In gedachten een Vectra GTS of een Volvo S60. Budget was 16000 Euro en automaat een vereiste. De Vectra stond toen hoofdzakelijk met de 2.2-motoren en een Volvo voor deze prijs had al minimal twee ton op de klok zitten.

Ineens zag ik tijdens een dagje rondsnuffelen deze Vectra staan.
Eerste eigenaar en in absolute nieuwstaat.
De vraagprijs was iets boven de 8000 Euro en gezien de staat van de auto redelijk.
Dus niks Vectra GTS of Volvo, deze wordt het.

Bij deze versie zat helaas geen cruisecontrole op.
Bij de Opel-specialist heb ik er een laten opzetten voor 900 Euro. En dat geld heb ik er graag voor over gezien de comfort welke je daarvoor terug krijgt.

Geloof het of niet, deze Vectra-Pearl had nog een radio/cassette-unit inzitten.
Deze is spoedig vervangen door een “Becker Cascade Traffic Pro”.
Een investering om elke dag van te genieten gezien de goede sound en de nauwkeurige navigatie.

Verder valt er niet veel over te schrijven over deze auto.
Absolut betrouwbare kar met een stille en darbij krachtige motor. Goed afgewerkt interieur wat ook nu nog nieuw lijkt.
Geen rammels of irritante geluiden.
Enig minpunt tot nu is een roestplek buiten op de bestuurdersdeur.

De kosten: Gereden in totaal 141000 kilometer. Voor deze kilometers zijn 11075 liter benzine nodig geweest. De verbruik komt dus neer op 7,85 l per 100 km ( 1 op 12,7 ).
De onderhoudskosten zijn 5865 Euro geweest oftewel 0,04 Euro per kilometer. Onderhoud is volgens schema bij een Opel-specialist uitgevoerd. Enigste tegenvaller was
het uitlaatspruitstuk, dit heeft maar 195000 kilometers volgehouden. Voor de rest echt niets bijzonders.

Deze Vectra wordt nu ingeruild tegen een Astra 1.9Cdti Automaat uit 2006.
Hoofdzakelijk om de reden dat mijn jaarlijkse kilometers weer een stuk omhoog gaan en de benzineprijs niet leuk meer is.

Sommige zalen zich nu vragen waarom ik nog een review over dit oude model schrijf ?
Persoonlijk vind ik de nieuwprijzen van auto’s tegenwoordig echt buiten proporties. En ook heeft ondertekende twee keer modaal ter beschikking, naar een dealer moet dit geld beslist niet.
Vooral starters onder de autokopers kunnen nog veel plezier aan dit soort modellen beleven zonder zich in de schulden te moeten steken.