Opel Speedster (2001) #3
Uitvoering | Speedster |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Bij aanschaf vorig jaar van mijn Opel Vectra kreeg ik van Dhr. Huizinga (verkoper bij Van Der Molen in Groningen) de toezegging dat ik een dagje in de Speedster mag rijden. Inmiddels een jaar na aanschaf was de toezegging door mijn eigen schuld nog steeds niet ingelost. Naar aanleiding van onderhoud aan mijn Vectra kwam ik op het idee om de Speedster als leenauto te vragen. Ongebruikelijk is het wel, maar het werd geregeld. De eerste kilometers wat voorzichtig en onwennig, nog nooit had ik in een dergelijke pure sportwagen gereden, alle comfort, waar ik in de Vectra zo op gesteld, ben moest ik nu ontberen. Wat je er voor terug krijgt is geweldig! De auto heeft een fenomenale wegligging, zo goed dat mijn diverse bijrijders, zonder uitzondering enigszins bleek om de neus, moesten toegeven dat dit een wel heel heftige auto is. Het is echt genieten van elke kilometer. Ook wanneer je heel rustig over binnenwegen rijdt is de auto heel plezierig. Geen zenuwachtig scheurijzer, maar een auto die alles aan kan. In heel snel genomen bochten voel je, als onervaren chauffeur, de grens van het mogelijke naderen, wanneer het echt te hard gaat begint de auto heel rustig uit te breken en heb je genoeg tijd om te corrigeren. De remmen zijn goed op hun taak berekend en goed te doseren, fading heb ik niet kunnen constateren. De stoelen zijn erg hard, maar geven wel heel goede steun. Die steun heb je met dergelijke bochtsnelheden ook hard nodig! Het was een prachtige ervaring om hier in te rijden, maar ik was wel blij weer in mijn Vectra te kunnen stappen.
Geen