Opel Signum 3.0-V6 CDTI Elegance (2003)

Opel Signum
Opel SignumOpel SignumOpel SignumOpel SignumOpel SignumOpel SignumOpel Signum - interieurOpel Signum - interieur

UitvoeringSignum 3.0-V6 CDTI Elegance
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2006

Opel Signum

Ik heb de auto in december 2006 gekocht via een Opel Specialist bij kilometerstand 100000. Inmiddels is deze 238000 zonder problemen. Vooral de 6 cylinder 3 liter dieselmotor is een genot.De 177 PK is ruim voldoende voor deze 1575 kg wegende auto. Tuning is volstrekt overbodig! Ik rij veel voor mijn werk, zowel in als buiten de bebouwde kom. Gemiddeld verbruik: 7 tot 7.5 liter per 100 km. De onderhoudskosten vallen reuze mee, gewoon omdat de auto mij nog nooit onaangenaam verrast heeft. Bij 230000 km is een grote beurt uitgevoerd door de Opel specialist. Hierbij is ook de multi-riem vervangen alsmede de accu ( na 6 jaar) De multi-riem moet weer vervangen worden bij kmstand 380.000!

Voordeel van zo'n grote Opel is dat deze prettig geprijst is, dit in tegenstelling tot andere grote Duitse merken van dit kaliber. De auto kan wel, maar hoeft zich niet zo nodig te bewijzen. Daarnaast blijft het een bijzonder verschijning.

Tot dusver heb ik nog geen beter alternatief gevonden en ik vind het jammer dat veel merken afgestapt zijn van die robuuste 6 cylinders is ruil voor 4 cylinders met een dikke turbo. Ook Opel doet hier met de Insignia helaas aan mee. (diesels)

Voorlopig blijf ik dus maar rijden .... en rijden.... etc!