Opel Omega 2.5i-V6 GL Diamond (1996)
Uitvoering | Omega 2.5i-V6 GL Diamond |
Bouwjaar | 1996 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Veel auto voor weinig geld. Ingeruild mijn Fiat met kapotte drukgreep en moest maar 1500€ bij betalen auto stond voor 2950 te koop bij Bovag dealer in Sliedrecht.
Beging wat probleempjes mee had maar uiteindelijk veel er mee. 2uur na de aankoop ging waterslang kapot, ik voelde me belazerd door de dealer, gelijk gebeld en hij vond het heel erg en wou kosten van reparatie betalen en het veel mee. Koelvloeistof was duurder dan de rest en voor 60€ was alles in orde. Zo een 3500km verder ging weer mis, aangekomen bij pomp station olie lekkage en niet zo klein ook.
1,5 liter olie weg. ANWB er bij, bijvullen en naar de garage. Oliedrug sensor lekte, kosten 25€ incl btw bij de Opel dealer. Ik wwer blij maar nog geen 500km verder weer mis Motor weer onder olie ik naar de Opel dealer waar ze sensor hebben vernieuwd met verhaal...Kleppendeksel paking zeiden ze. Nou, dan maar maken. Met grote ogen wachte ik op kostenplatje, veel mee voor V6 270€ inc btw.
Gemaakt binnen dag. Betaald en sinds dien niets wat me stoor behalve dat auto iets naar rechts trekt.Maar nu plus punten.
Dikke auto echt waar, comfort 8/10 (nog geen cd uitvoering) bijna alles er op zelf climatronic anwezig, electrische ramen voor, ABS, TC, Elektrische verstelbare stoel en spiegels, dikke audio van Bose en ruimte vooraal bagage.
Wegligging uitsteken heel stille V6, heb trouwens meer dikke geluid verwacht.
Verbruik laat te wensen maar voor auto van meer dan 1500 kg valt mee.
Haal makkelik 1 op 9. Wel als nodig heel pittig, eerste kickdown super tweede angstaanjagend, zo veel kracht (stuur met beide handen) geweldig.
Echte aanrader voor mensen die sportieve ’dikke’auto zoeken.
Vind jammer dat Omega zo ongewaardeerd is want kan makkelijk tippen aan BMW of Mercedes uit die tijd.
Ik hoop nog veel plezier mee hebben ik ben pas tweede eigenaar.
foto’s volgen
Update 31-01-08
Heb wat opgezocht in papieren en ben heel blij er mee, zo te zien was alles bij Opel deler onderhouden
Latse beurt was aan gedaan:
Olie en alle filters
Draagarmen voor vervangen
Bij 126000 distributieriem vervangen incl. waterpomp en spaners
Airco gevuld en gemeten op lekkage
Rechter spiegel mechanizme vervangen
Zo te zien kan ik par km veilig door.
Net als bowen geschreven,
Waterslang gescheurd bij 131080km