Opel Meriva 1.6-16V Cosmo (2003)

Opel Meriva
Opel MerivaOpel MerivaOpel MerivaOpel MerivaOpel MerivaOpel MerivaOpel MerivaOpel Meriva - interieurOpel Meriva - interieurOpel Meriva - interieur

UitvoeringMeriva 1.6-16V Cosmo
Versnellingen5, Semi Automaat
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2003

Toen ik in het bezit van deze auto kwam, waren er een aantal dingen die mij opvielen. Vooral de hoge zit en het eenvoudig aanpassen van de achterbank zijn grote pluspunten. Mijn auto is voorzien van de easy-tronic versnellingsbak, wat het mogelijk maakt om zowel automatisch te rijden, als zelf te schakelen. Deze laatste optie wordt echter nooit gebruikt, omdat het automatisch schakelen veel rustgevender rijdt. Een nadeel van deze (semi-)automatische versnellingsbak is dat hij enige tjd nodg heeft om te schakelen, waardoor het heel traag lijkt. Desalniettemin trekt de wagen zeer vlot op en heeft een top van 180 km per uur op de teller. Het gemiddelde verbuik dat ik met deze auto haal is ongeveer 1:11 á 12. Wat me tegenvalt is dat er standaard geen airco op de duurste Cosmo-uitvoering uitvoering zit. Ook is de grote dode hoek links en rechtsvoor een nadeel. Dit komt door de dubbele A-stijl.

Tot nu toe is er maar 2probleempje geweest:

1: De lak van de spiegel liet los, toen ik deze met een waterslang bespoot om de auto te wassen. Dit is onder garantie vervangen.

2: De originele radio-cd combinatie ik kapot gegaan. ook dit is onder garantie vervangen.

Voor de rest hebben er zich geen problemen voorgedeen.