Opel Kadett C (1974)
| Bouwjaar | 1974 |
| Jaar van aanschaf | 2008 |
| KM-stand bij aanschaf | 61.000 km |
| KM-stand laatst | 67.640 km |
Eerste auto was een B kadett van 1972 gekocht in 1974, fijne auto.
Deze C kadett waar ik nu in rijd is eigenlijk niet veel anders of beter (technisch gezien, dan de B Kadett, deze uitvoering heeft ook trommels rondom. De koets is natuurlijk wel anders en de stoelen zitten ook beter. Het is verder een probleemloze auto die toch wel bewezen heeft goed te zijn, hij is inmiddels 35 jaar oud, of jong, het is maar hoe je het bekijkt.
Er zijn nu wel wat punten die aandacht vragen, de kettingspanner van de distributie moet vervangen worden, dit word een ander type, niet hydraulisch maar een mechanische die ook gebruikt word in de opel corsa met dezelfde motor. De voorremmen moeten ook vervangen worden, de trommels zijn versleten. Ik heb een andere vooras liggen met schijven, die komt er onder compleet met rembekrachtiging trommel. Is hij meteen een beetje moderner en remt beter.
Mijn zoon heeft ook een C kadett, en hij heeft er remschijven van de Manta B op. Deze zijn een beetje groter, waardoor het remvermogen toeneemt. Dat wil vader ook dus. Je kunt alleen met deze auto niet meekomen in het huidige verkeer, hij is nogal traag, en de topsnelheid rijdt ik nooit, want dan maakt hij een herrie dat wil je niet weten. En de top is niet eens het wettelijk toegestane. Dus, om er een betere gebruiksauto van te maken ben ik op zoek naar een 2.0S motor met vijf bak, een achteras van een manta B en een tussenas van de ascona, dat schijnt te passen, anders weet ik nu een adres waar ik een passende tussen-as kan kopen. De auto is dan niet meer orgineel maar dat zou altijd weer kunnen, daar ik de motor bewaar en de bak ook. Ik ben van plan er nog heel lang in te rijden. Toen ik de auto kreeg, letterlijk want ik heb de auto van een vriend gekregen, zat er schade aan het rechter voorscherm, die schade zit er nog steeds, maar ik heb een orgineel scherm weten te kopen en die komt er volgend voorjaar op, dan is de auto weer een plaatje. Om een lang verhaal kort te maken, mijn ervaringen met deze auto zijn zeer positief.
Geen problemen met deze auto, hij is goed en komt altijd probleemloos door de keuring.
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

Kwart meer doorrijders na tanken door hogere prijzen aan de pomp

Fors meer nieuwe elektrische auto's verkocht in Duitsland

BMW i7 krijgt Rimac-techniek

De ‘Nederlandse’ Genesis G80 is standaard 13 centimeter langer