Opel Kadett (1986)

Bouwjaar | 1986 |
Jaar van aanschaf | 2001 |
Fijne auto
Heb deze auto rond de 8 jaar gereden, het was mijn eerste auto als student was ik allang blij dat ik een auto kon betalen. Toentertijd hoorde je er pas bij als je een golf 2 GTI of een golf 3 reed. Dus ik werd dan ook met de nek aangekeken als ik met mijn Opel Kadett 1.3 de parkeerplaats van mijn school op reed. En dan hield ik vooral mijn mond over het feit dat mijn auto nog een hand choke had. Maar ik vond het erg fijn rijden.
Ik heb de auto over kunnen nemen van een oude man die m niet meer kon besturen vanwege de reuma in zijn handen. De auto had nog zijn eerste kokerbalken en wielkasten, deze werden ieder jaar behandeld volgens de man. En ik heb dit dan ook ieder jaar voortgezet om lekker lang met deze auto te kunnen rijden.
Deze auto heeft mij nog nooit in de steek gelaten. Ik heb 1 keer een probleem gehad waarbij mijn benzine leiding kapot ging en verder heb ik er nooit iets aan kapot gehad. Nu ik dit schrijf vind ik het ergens wel jammer dat ik m heb weg gedaan.
Reden dat ik m heb weg gedaan was dat ik in 2007 iemand leerde kennen. En als we een dagje weg gingen met haar familie kreeg ik stelselmatig het verwijt dat ze niet in mijn auto wilde zitten want deze was niet veilig genoeg. Mijn kadett had geen gordels achterin, en in januari 2009 heb m ingeruild op een opel Astra G 1.6-16v