Opel Corsa OPC (2008)

Opel Corsa OPC
Opel Corsa OPCOpel Corsa OPCOpel Corsa OPCOpel Corsa OPCOpel Corsa OPCOpel Corsa OPCOpel Corsa OPCOpel Corsa OPCOpel Corsa OPC

UitvoeringCorsa OPC
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2009

Nooit meer wat anders

Nu de elektrische en hybride auto's een steeds groter marktaandeel krijgen besloot ik om voor de laatste keer een echte sportieve auto te kopen.

Omdat ik al enige rijervaringen had met een Vectra OPC viel mijn keuze op zijn kleinere broertje, de Corsa OPC.
Bij Opel heb je qua sportiviteit 2 keuzes, de GSI of de OPC, deze laatste is een wel erg overdreven Opel die flink duurder is dan standaard Opels. Hiervoor krijg je echter wel een exclusieve wagen.

Ik heb de Corsa OPC nu een half jaar in mijn bezit en ben zéér tevreden met deze aankoop. De 1.6 Turbo rijdt fantastisch en toch is het mogelijk om redelijk zuinig te rijden. Je kunt echt alle kanten op met deze wagen. De sportstoelen zitten geweldig en indien je kiest voor het (optionele) navigatiesysteem wil je nooit meer een TomTom.

De voordelen:
- Wolf in schaapskleding (net zo snel als een Golf GTI)
- Compleet (lichtmetaal, AFL, leren stuurwiel, mistlampen)
- Exclusief
- Gemakkelijk te parkeren
- Interieur netjes afgewerkt

Nadelen:
- Duur in aanschaf
- Vol gas in eerste versnelling niet aan te raden
- Sportieve vering

Het blijft leuk

Er staan nu bijna 40.000 km's op de teller en nog altijd ben ik erg tevreden met mijn Opel Corsa OPC.

Na 34.000 km's moesten de achterste 2 wiellagers vervangen worden, dit bleek een productiefout te zijn en werd netjes voor 90% vergoed. De auto rijdt sinds dien weer heerlijk.
Vooral met zomers weer heeft de auto vrijwel altijd goed grip en zijn alle 192 pk's voor je beschikbaar waarneer je ze nodig hebt.
Een aantal keer hier in de buurt een andere OPC zien rijden, het is erg leuk om dan naar elkaar even een handje op te steken.

PRIVATE LEASE Opel Corsa