Opel Corsa 1.7 CDTi Sport (2007)
Uitvoering | Corsa 1.7 CDTi Sport |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2009 |
Opel Corsa 1.7CDTI Business Sport
Ter vervanging van mijn Peugeot 206 op G3 zocht ik een auto. Na 150.000 km in de 206 was het ook echt tijd voor een nieuwe.
Mijn voorkeur was een jong gebruikte auto in het B-segment op diesel of G3. Na een lange zoektocht ben ik deze Corsa van april 2007 tegengekomen. Het volledige uitrustingsniveau en lage kilometerstand spraken me aan, tevens vind ik dit model een van de mooiere van B-segment van jaartal 06/07.
Na 2 weken en 2000 km hier mijn bevindingen van deze auto.
Minpunten
- Vanuit middenstand vind ik dat hij vaag stuurt, zeker op de snelweg moet je hem regelmatig corrigeren
- Gezien er een sportonderstel onderzit vind ik hem binnen de stad niet comfortabel (drempels)
- Bij een toerental onder 2000 rpm weinig pit pas na 2200 rpm voel je de turbo en schiet je weg (toch wel anders als je gewend ben aan VAG-TDI)
- Afwerkingnivea is minder dan de overige Europese / Japanese concurrenten ( grote gaten tussen dashboardkastje en dashboard, beweging in middenconsole achter)
- Weinig opbergruimte voorin
Pluspunten
- 125 pk tov 75 pk in mijn 206 is wel een verademing, invoegen/inhalen met grootste gemak
- Sportonderstel stuurt ook wel lekker (je kan bochten met een lekkere nemen)
- Uitrustingsniveay ( Airco, Mistlampen, Cruise Controll, Radio MP3)
- Verbruik op snelweg (120 km/h op cruise control) 1 op 20
- Verbruik in de stad (nieuwe rijden) 1 op 16 mogelijk
- Meedraaiende lampen is zeer gemakkelijk bij slecht verlichte wegen
- Goede harde stoelen (heb geen last van na een rit van 4 uur)
Tot op heden geen mankementen kunnen ontdekken, waarschijnlijk komt dat later wel. Eerst volgende beurt in Maart 2010 en dan komt ook volgende update.
Grote Beurt + APK
Vandaag langs de dealer geweest voor een grote beurt, alleen wisserbladen vervangen en voor de rest kan ie weer een tijdje mee.
Na 30.000 km verder bevalt auto prima. Verbruik is iets gestegen naar 1 op 18 volgende boordcomputer is het iets zuiniger 5.2 l / 100km. Piep geluid gehad bij de achterremmen, gratis verholpen door dealer door deze te smeren.