Opel Corsa 1.4-16V Maxx (2004)

Uitvoering | Corsa 1.4-16V Maxx |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Ik rij al sinds 1992 in een Opel Corsa. Inmiddels is dit mijn 5e Corsa, waarvan 4x nieuw gekocht. Zo merk je de positieve ontwikkelingen van een automodel door de jaren heen. Van al mijn auto’s heb ik alle kosten tot op de komma in mijn computer staan.
Ik rij gemiddeld 17.500 km/jr waarbij veel stadsverkeer (korte ritten) maar ook regelmatig snelweg. Mijn totaal gemiddelde nu na 48.305 km is 14,3 ltr op de 100 km t.o.v. 12,9 ltr met mijn vorige Corsa Comfort 1,4 (90 pk) uit 2001.
Positief
De Corsa bevalt me nog steeds uitstekend. Zo beleef ik heel veel plezier aan de Cruisecontrol, de airco, de wegligging (standaard 185/55 15 inch banden), het stuurkarakter, het gunstige verbruik, stuurbediening van de radio.
Neutraal
De 1,4 ltr motor is 90 pk en 125 Nm. Voor een auto van 950 Kg is de motor echter niet sportief te noemen. Mijn ervaring is dat de verhouding van 1 : 10 niet overschreden moet worden. Oftewel een auto van 950 kg moet min. 95 pk hebben. De stoelen zitten goed, de bediening is goed en de afwerking voor dergelijke klasse ook. De 8 airbags geven me een relatief gevoel van veiligheid.
Negatief
Het grote minpunt in al mijn Corsa’s is geen stuurverstelling in lengterichting en de plaatsing van de binnenspiegel (belemmert teveel mijn zicht). Daarnaast zijn door hogere veiligheidseisen alle raamstijlen dikker geworden, hetgeen voor mij soms leidt tot dode hoeken. Ik ben 1,9 meter en misschien ben ik wel te klein voor een Corsa.
Ik heb in al mijn jaren Corsa nauwelijks klachten gehad en in deze Corsa tot op heden geen enkele klacht over mechanische of andere onderdelen. De Opel Corsa is een betrouwbare auto.