Opel Corsa 1.4-16V Enjoy (2007)
Uitvoering | Corsa 1.4-16V Enjoy |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Aangezien mijn vorige wagen met redelijk wat technische probleemkes te kampen had, heb ik me vorig jaar een opel corsa D aangeschaft. ik was op zoek naar een degelijke wagen die prijs/kwaliteit te bieden had, en bij het zien van de corsa was ik ook meteen verkocht. de astra had qua design een streepje voor maar ik wou iets meer uniek, en een corsa D zag je nog niet veel rijden.
aangekocht in januari, en geleverd in maart. vrij vlotte levering.
dinsdagmorgend heel tevreden uit mn bed met veel zenuwen en naar de garage. eens daar goeie uitleg gekregen over alles en ik was vertrekkens klaar. eerste bevindingen waren ok. de wagen was in lage toeren wel vrij loom, maar al bij al valt het nog goed mee vind ik. de 1.4 benzine motor kan mij nog bevredigen. binnenkort kan ik via chip +15PK en 20NM koppel bijwinnen, wat zeker al de moeite loont. na een maand of twee andere velgen, 18’ met Roadstone band gestoken, mijn bevindingen waren goed, het rolgeluid was veel stiller dan de originele banden die eropstaken en wegligging was pakken beter, ook omdat de band breder was en meer contact had met de baan.
qua zuinigheid was het wel vrij wat minder. mijn rijstijl is soms sportief soms normaal, maar zeker nie hoger dan 4000 a 4500rpm, wat mij toch op max 500km brengt met 1 naftbak.
spijtig genoeg net voor kerst door onoplettendheid een ongeval gekregen, waardoor de wagen nu momenteel binnen staat bij opel. maandag zou ik hem terughebben.
over het algemeen ben ik over de wagen zeer tevreden, hoewel hij toch zijn fouten heeft, vooral kwa detail / afwerking.
- Handschoenkastje sluit niet helemaal mooi aan op het dashboard
- Bestuurders zetel zakt altijd weer naar beneden van ingestelde hoogte
- Raar en vervelend gekraak bij het nemen van vluchtheuvels / putten
- Hoog verbruik
- ’waardeloos’ op een bergop, zijn prestatievermogen valt echt DOOD!
- minder vinnig in lage toeren, je moet em echt in hoge toere houde voor em te doen presteren
verder nie echt klagen over. ben tevreden over de wagen, en ben ZEER tevreden over de stevigheid. ben tege 70 op^iemand ingereden en de wagen heft zich perfect gehouden. (zie foto voor schade)