Opel Corsa 1.3 CDTI 111 Edition (2010)
| Uitvoering | Corsa 1.3 CDTI 111 Edition |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2010 |
| Jaar van aanschaf | 2010 |
| KM-stand bij aanschaf | 6 km |
| KM-stand laatst | 6 km |
Oriental Blue Corsa 111 edition
Nou, hier gaan we dan. Mijn eerste review na er velen te hebben gelezen! Vind het altijd erg leuk om deze reviews te lezen en vandaar dat ik nu ook een review wil schrijven over mijn nieuw geleverde Opel Corsa 1.3CDTI ecoflex 111-edition.
Voor we voor de Corsa hadden gekozen hebben we uiteraard ook nog in de modellen van de concurrenten gereden (Polo, Fabia, Mito, Fiesta, etc). Uiteindelijk door de scherpe prijs, lage bijtelling en complete uitvoering is het de Corsa geworden. De Polo is op een tweede plaats gekomen, ik zat met mijn been tegen de middenconsole en aangezien ik veel rijd is dit heel irritant.
Ik heb de Opel Corsa op 28 februari 2010 geleverd gekregen via Eef en Huub in Rotterdam. Het betreft de Opel Corsa 1.3CDTI Ecoflex 111-edition. Als extra heb ik AFL (Adaptive Forward Lightning), 111- pakket (lichtmetaal, mistlampen en cruisecontrol), dubbele laadvloer, ruimtebesparend reservewiel. Na heel veel verschillende kleuren te hebben bekeken is het uiteindelijk Oriental Blue geworden. Zilver, zwart, wit en grijs hebben wij ook naar gekeken, maar vonden het voor deze auto heel gaaf om een opvallende kleur te nemen. Destijds waren wij de eerste die bij Eef en Huub een Corsa in deze kleur bestelden, dus heel spannend.
De auto is eind december besteld en hebben wij eind 28 februari opgehaald en de kleur was en is super bij deze auto.
Onze ervaring tot nu toe (46.000km):
Tot nu toe heel tevreden, we hebben echt het gevoel in een auto van een klasse hoger te rijden. Het interieur ziet er netjes uit, mede door de pianolak op middenconsole en deurdelen. En inderdaad niet overal zijn de naden gelijk tussen de verschillende interieurdelen. Dat is wel jammer. Verder is de auto heel lekker ruim van binnen door het hoge dak en de voorruit welke ver naar voren is geplaatst. Het zicht naar achter moesten wij wel aan wennen. Dit is een driedeurs met behoorlijke C-stylen!! Hiervoor een Fabia van 2008 gereden en deze heeft die niet in deze mate. De kofferruimte is voldoende, maar om echt wat mee te kunnen nemen moet de dubbelebodemplaat en hoedenplank er echt even eruit (gelukkig kan de hoedenplank makkelijk aan de achterbank worden geplaatst).
De ruimte op de achterbank is (volgens de mensen die achterin hebben gezeten) behoorlijk riant.
De motor is een 1.3CDTI met 75PK. En dit is voldoende. Het is geen strepentrekker, maar hij komt echt vlot vooruit met een goede roffel!
Qua onderhoud zijn de volgende werkzaamheden uitgevoerd:
Speaker vervangen
Trilling bij gordelspanner verholpen
30.000 km beurt
40.000 km remblokjes vervangen
Tot nu toe nog geen spannende mankementen ontdekt, hopelijk blijft dit. Zodra ik weer een aanvulling heb zal ik deze plaatsen.
Groet Matthijs Bosma