Opel Corsa 1.2-16V Enjoy (2008)
Uitvoering | Corsa 1.2-16V Enjoy |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Een nieuwe baan, een nieuwe auto.
Deze auto kreeg ik als voorloop auto van mijn nieuwe werkgever. Een Opel Corsa 1.2 16v in de Enjoy uitvoering.
In de ruim 15.000 km die ik in deze auto heb afgelegd (vanaf 1 april 2008 t/m 10 juni 2008 heb ik deze auto goed leren kennen.
Comfort: een redelijk uitgeruste auto met een vering die de meeste oneffenheden uit het wegdek filtert. Echter is het wel zo dat als het echt hard gaat, de vering het niet helemaal bijhoudt.
Wegligging: goed. Alleen is de electronische stuurbekrachtiging een beetje aan de vage kant op de rechte stukken. Een klacht die vaker met dit type auto’s is gehoord.
Uitrusting: Handbediende airco en Cruise Control. De laatste doet zijn werk onopvallend en goed, ondanks het relatief lage motorvermogen.
Verbruik:Redelijk zuinig, tot je harder gaat rijden dan 120. Het gemiddelde verbruik stijgt dan van 1:15 naar 1:11. Ik geef toe dat dat te maken heeft met een ’zware voet’.
Conclusie: Fijne auto waar redelijk wat snelweg mee gereden kan worden. Rij je echter meer dan 50.000 kilometers per jaar, dan is de Corsa 1.4 90 pk wellicht een betere keus.
Helemaal niks.