en nog veel meer..
Om te kunnen inloggen op Mijn AutoWeek moet u akkoord gaan met onze privacy voorwaarden.
Uitvoering | Corsa 1.2-16V Enjoy |
---|---|
Versnellingen | 5, Semi Automaat |
Bouwjaar | 2003 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
KM-stand laatst | 0 km |
Na een aantal jaren met tevredenheid te hebben rondgereden in een Mitsubishi Pajero ,werd het tijd voor een meer verstandige en vooral economische keuze. De Pajero was een traditionele terreinauto met ladderchassis en bladveren, met bijbehorend (gebrek aan) rijcomfort, maar wat een praktische en vooral leuke auto was dat!
In het segment van de compacte klasse waren er een aantal voor de hand liggende keuzes:
- Volkswagen Polo (mooie auto , goed afwerkingsniveau, maar duur en de 1.2 was wat teleurstellend qua vermogen)
- Ford Fiësta (goed onderstel, aardige afwerking, maar teleurstellende inruilwaarde van mijn vorige auto)
- Opel Corsa
Na een aantal testritten in bovenstaande modellen viel uiteindelijk de keuze op de Opel Corsa. Het werd een 1.2 Enjoy met electrische ramen vóór, speciale stoelbekleding, verwarmbare buitenspiegels en opties als; ABS (toen nog niet standaard), airoconditioning en een ingebouwde radio cd-speler, meegespoten stootstrips enz.
De Corsa was de keuze van de gulden middenweg, de beste allrounder die weinig steken liet vallen, de auto die gemiddeld het beste uit de bus kwam. De Fiësta had een beter onderstel en de Polo was beter afgewerkt, maar de Corsa had van alles méér dan gemiddeld.
Mijn ervaringen:
- comfort, niet slecht maar het accent ligt meer op comfort dan op wegligging. Aardige stoelen voor deze klasse. De stoelen hebben wel erg korte zittingen met weinig zijdelingse steun.
- wegligging; relatief zacht afgesteld onderstel; plezierig maar geen wegligging dat je een veilig of sportief gevoel geeft in bochten of lange doordraaiers. De auto helt eerst behoorlijk over om zich daarna aardig te zetten en de gewenste lijn vast te houden.
- afwerking; veel hard plastic in het interieur, maar wel degelijk in elkaar geschroefd dus weinig rammeltjes en andere storende bijgeluiden.
- Looks; mooie transparante koplampen, een wat saaie neus maar met een aardige achterkant.
- Veiligheid; niet slecht met ABS en 6 (!) airbags.
- Prestaties: wat tegenvallend met 75 pk en 910 kg. Toch weet de auto nét vlot genoeg te accelereren om je tevreden te houden, maar het is niet echt inspirerend...
- Verbuik; met mijn rustige rijstijl ongeveer 1 liter op 16 km; toch niet slecht!
- Betrouwbaarheid; in de 4 jaar dat ik de auto gereden heb, is de auto alleen voor regulier onderhoud bij de dealer geweest, op een kapotte electronische regelunit voor de ontsteking na.
Dus:
Voordelen;
- Aardig uitziende auto met goed comfort voor deze klasse, redelijke prestaties en een mooi verbuik.
Iedere keer als ik na een uur rijden uitstapte en de auto bekeek, viel me op dat de auto kleiner leek dan hij aanvoelde. Dat is een compliment voor Opel, lijkt me!
- Betrouwbaarheid (geen noemenswaardige mankementen na bijna 90.000 km)
- Stuurbekrachtiging is snelheidsafhankelijk, wat in deze klasse (anno 2003) niet vaak voorkomt.
Nadelen;
- Prestaties zijn niet echt vlot te noemen, een wat rumoerige 1.2 16 V (4000 tpm bij 120 km.h!) en weinig tot geen trekkracht onder de 2200 tpm!
- Nog steeds een stugge en hakerige versnellingsbak, niet te vergelijken met de VW!
- Stuurbekrachtiging werkt prettig licht, maar niet precies en geeft geen tot nauwelijks gevoel of feedback.
Over de dealer (Opel Vriens , Breda) ben ik altijd tevreden geweest; goede service, kleine mankementen (kapotte lamp etc) worden zonder afspraak verholpen.
Een kapotte electonische regelunit voor de ontsteking (280 euro incl. montage)
Geef uw mening over schrijfstijl en bruikbaarheid. Bij tenminste vijf binnengekomen waarderingen zal de gemiddelde beoordeling getoond worden.
Lezersreacties (0)
Reageren