Opel Corsa 1.0 Turbo 90pk Edition (2015)

Uitvoering | Corsa 1.0 Turbo 90pk Edition |
Bouwjaar | 2015 |
Jaar van aanschaf | 2018 |
me moeders nieuwe auto
Me moeder ging kijken voor een nieuwe auto of jong gebruikte. Ik zelf reed een Corsa D en dit beviel mij uitstekend en rade mijn moeder aan om te kijken voor ook een Opel Corsa. Ze belde mij enige tijd later op om te vertellen dat zij een nieuwer type had gekocht en deze zou zij volgende week kunnen ophalen. Zij vroeg of ik mee wilde gaan. Ik ben de week er op naar Zwolle gegaan en heb samen met haar de auto opgehaald.
Ze durfde er zelf nog niet in te rijden en vroeg aan mij of ik het eerste stukje wilde rijden. Dit vond ik uiteraard geen probleem en nam plaats achter het stuur. Bij het eerste stoplicht waar we wegreden was ik verkocht, ik wilde deze auto hebben. Vergeleken met mijn eigen Corsa was dit echt een vooruitgang, hij trok vele male sneller op, het schakelen ging als een mes door de boter, het geluid uit het audio systeem was top en het reed gewoon veel rustiger. Het drie pittertje had veel meer kracht dan mijn 1.4 blok en dat kon ik niet begrijpen. Alle bij 90pk maar die 1.0 was wel een keer zo snel weg bij de stoplichten. stapvoets in door de bocht in zijn 2 gaat niet echt naar mijn mening dan begint hij te bokken. Dan terug naar de 1 en dan gaat het prima, dit is dan wel even wennen. Er zitten genoeg opties op en ben dan ook zeker een jaar bezig geweest om alles uit te vinden want in zo´n eerste test ritje was ik eerst bezig met het rijden opzich.
Daarna terug gereden naar mijn eigen Corsa en zijn we naar me moeders huis gereden, me moeder in haar nieuwe en ik in die van mijzelf. thuis aangekomen alles nog is goed bekeken en vergeleken en blijkt dat er veel gelijkenissen zijn met de D. De neus en achterkant zijn heel anders maar van de zijkant lijken ze heel veel op elkaar ze zijn precies even lang, ramen zijn hetzelfde en de kofferruimte lijkt me ook gelijk aangezien de dubbele bodemplaat uit mijn D in de E van mij moeder past. Ik moest mijn zoontje nog ophalen en vroeg of ik de nieuwe mocht meenemen om hem nog even verder te testen.
Op de snelweg reed ik ongemerkt zo 140 je hoort het motortje amper. Ook op de binnenwegen waar je bijvoorbeeld 50 mag betrapte ik mezelf er op dat ik vergat te schakelen naar de 3 of wanneer ik dan in de 3 reed zo 80 begon te rijden. Het is echt wennen als je normaal gesproken op het geluid van de motor rijdt. Wat ik ook leuk van deze auto vind en wat ik niet op mijn D heb is het boordcomputertje waar je alles op kunt aflezen, verbruik, eco rijden, bandenspanning, gemiddeld verbruik, etc. Op de snel weg had ik na dat ik een beetje gewend was een verbruik van gemiddeld 4,3l op 100km wat ik zelf best zuinig vond. Tijdens die rit kwam ik er ook achter dat er DAB plus in de radio zat, dat was echt een verassing. Ik moest me er weer even aan herinneren dat ik zo weer in me eigen Corsa moest gaan rijden en dat deze auto toch echt van me moeder was. Weer terug bij me moeder heb ik haar gezegd dat ik deze van haar over koop als ze hem kwijt wil.
een weekje te leen
Ik mocht de auto van mijn moeder een weekje lenen. Zij reed er zo weinig in en ik maak bijna 1500 km in de week dus ik mocht er even wat km`s op zetten. Zij kreeg even de Clio van mijn vriendin en Ik ging op pad me de E. Zo had ik mooi de tijd om is even rustig alle opties door te nemen die er op zaten. volgens de dealer zou er automatisch parkeren op moeten zitten ik heb dit alleen op dat moment nog niet kunnen ontdekken, later overigens wel maar dat terzijde. Ook het sturen voor in de stad, leuke optie maar voegt niets toe vind ik. De eco stand is naar mijn inzien alleen maar om het start stop systeem in of uit te schakelen, ik vind namelijk niet dat hij er echt zuiniger van word. Het multimedia systeem word ik toch iedere keer weer echt heel blij van. Het geluid is gewoon super, wel moet ik opmerken dat in de FM modus het geluid doffer word en soms onverstaanbaar is. maar met DAB plus gebruik ik de FM eigenlijk niet. Telefoneren in de auto gaat ook fijn, het geluid is goed en ruist niet. Aan het einde van de week was ook mijn vriendin overtuigd, deze auto word van ons. na een weekje de D met de E vergeleken te hebben verschilt het rij gedrag niet schrikbarend veel. het gaat gewoon net even allemaal wat soepeler en makkelijker. Tot slot, het eerste probleem kwam naar voren. Toen ik de motorkap losmaakt zag ik allemaal olie zitten. Dit hoort niet voor zo`n jonge auto. Mijn moeder is ermee naar de garage gegaan en hebben het netje opgelost. verder geen noemens waardige dingen gehad of gezien.
Weer even km maken
Weer even een weekje km maken voor me moeder. Me moeder gebruikt hem alleen voor korte stukjes en dat is in mijn ogen niet goed voor die auto. Sterker nog het is dood zonde. Elke keer als ik dan weer een tijdje in mijn D heb gereden en mag dan weer in deze rijden snap ik de revieuws op internet heel goed. Ze lijl van sommige kanten heel veel op elkaar maar de E rijdt wel gewoon beter. Ik blijf me verbazen over hoe makkelijk dit 3 cillindermotertje de auto mee trekt. In vergelijking met de 1.4 D 90 pk is deze E een behoorlijk stuk sneller. Ook van de binnenkant ziet de auto er zoveel beter uit maar,,,, de corsa D zit lekkerder. Ik weet niet waar het aan ligt maar na een lange rit zitten de stoelen echt niet meer lekker terwijl ik met de D probleemloos maar zuid frankrijk reedt. Misschien is het een kwestie van wennen.
Op een ochtend trok ik de moterkap los en ik schrok, alweer olie. Ik heb direct mijn moeder gebeld en ze zou het aangeven bij de dealer. Nu ken ik mijn moeder en heeft ze uiteindelijk gewacht tot de grote beurt.
Me moeder kon maar niet wennen aan al die electronische snufjes aan boord. Ze loet steeds vaker door schemeren dat ze iets simpelers wilde en iets goedkopers. Er had intussen ook al iemamd tegen haar auto aangezeten toen deze geparkeerd stond en was het wel een beetje zat.
Eindelijk
Het werd tijd voor de beurt. Me moeder heeft een afspraak gemaakt en vorige week kon ze de auto brengen. Nog speciaal gevraagd of er naar de olie lekkage gekeken kon worden en dit zouden ze doen. Nadat hij klaar was hebben ze mijn moeder gebeld hij was klaar maar de olie lekkage deden ze niets aan. Het zweten alleen gaven ze aan. Mijn moeder zo goed gelovig als ze is ging hiermee akkoord en belde mij toen op. Ik was het hier niet mee eens en heb vervolgens de dealer opgebeld. Ook mij werd vertelt dat het zweten en hier niets aan gedaan werd. Een motor met nog 50000 km hoort niet te zweten. De mevr aan de telefoon dacht hier anders over en na flink discuseren zou ze mij de volgende dag terug bellen.
De beste mevrouw belde mij op met foed nieuws. Ze reparen de olie lekkage en vervangen de lekke vacuum pomp onder garantie. Ik bedankte de vrouw vriendelijk en hebbem de afspraak staan voor volgende week.
En nu het mooiste ik mocht de auto over kopen. Mijn D is verkocht en voor mijn moeder zoeken we een simpel ding. Vanaf nu rij ik met veel plezier in de E en zal updates blijven geven hoe de auto bevalt