Opel Astra Stationwagon 1.6i Club Comfort (1996)
Uitvoering | Astra Stationwagon 1.6i Club Comfort |
Bouwjaar | 1996 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
Deze Opel is onze eerste auto. Aangeschaft door mijn ouders en vooral ingereden door mij kan ik zeggen dat het een heerlijke auto is om in te rijden. Later zelf een andere auto aangeschaft (zie mijn andere review -- Audi 80 Avant 90pk).
De Astra is een comfortabele auto mét airconditioning, twee airbags en een enorme laadbak. De vering is lekker zacht, maar niet zo zacht dat hij begint te deinen. Prestaties zijn ronduit goed; bij een beetje pittig rijgedrag trek je het halve stoplicht er zo uit, maar je merkt wel dat het niet écht veel vermogen is.
Hij heeft meerdere vakanties meegemaakt zonder problemen. Zelfs toen men over een kei heen reed en de rechter achterschokbreker afbrak was er nog redelijk mee te rijden (midden-Wales tot thuis, zo’n 850km).
Verder is de laadbak geweldig: bijna alles past. Van kerstboom tot fiets of koelkast, het maakt allemaal niet uit.
Minpuntje is wel dat alles redelijk dicht op elkaar is geplaatst. Als je wat langer bent of gewend bent aan vrij grote schoenen, kan het krap worden binnenin.
Behalve periodieke problemen (banden, krasjes, onderhoud etc.) geen problemen. Tot na een bepaald moment een sissend geluid uit de motorkap kwam. Bleek de airco te lekken en finaal kapot te zijn gegaan, zonder duidelijke reden. Sindsdien komt er vrijwel alleen warme lucht uit de roosters.... Verder geen problemen mee gehad: de uitlaat is nog prima, geen olieverbruik, en geen roest.
Buurtgenoten is een ander verhaal: in 1 jaar tijd moesten de buitenspiegels 7x vervangen worden en de knipperlichten beiden 2 maal, en elke keer was de arme Astra weer de klos; mijn Audi werd met rust gelaten.. Imago probleem?