Opel Astra Stationwagon 1.6 Cosmo (2007)
Uitvoering | Astra Stationwagon 1.6 Cosmo |
Versnellingen | 5, Semi Automaat |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Na lang wachten was het eind juni eindelijk zo ver. De Astra Station stond op mij te wachten bij de dealer. De levertijd was 2x 6 weken omdat de dealer in eerste instantie de verkeerde auto besteld had.
Het is een Executive uitvoering (gebaseerd op de Cosmo, echter alleen voor de zakelijke markt). De uitrusting is al vrij compleet, toch heb ik er nog een aantal opties bij genomen:
-Parkeersensoren achter
-Trekhaak (vast)
-DVD90 navigatiesysteem
-Bluetooth interface
-Middenarmsteun voor (oplaadpunt voor de telefoon vervalt hiermee)
-Elektrisch inklapbare buitenspiegels
De auto is grijs van kleur. Moonland grijs om precies te zijn.
De auto is voorzien van een Easytronic versnellingsbak. De meerprijs ten opzichte van een handgeschakelde bak is minimaal, het genot des te groter! Het is geen automaat, maar heeft wel de gemakken van een automaat. De auto heeft wel de neiging om een beetje te deinen tijdens het schakelen. Door het gas een beetje te liften is dit echter op te vangen. Het enige dat (ten opzichte van een gewone automaat) ontbreekt is een Parkeerstand. De wagen moet daarom altijd op de handrem en in de vrij (Neutraal) worden gezet. Het is echter ook mogelijk om de auto in de versnelling te laten staan, dit staat echter niet in het boekje vermeld. In de winter is het niet verstandig om de handrem te gebruiken, daar het gevaar van vastvriezen bestaat.
Het verbruik is nog aan de hoge kant. Ca 10 liter op 100 km in de stad en 8 liter op 100 kilometer bij snelweg gebruik (120 km/h).
De automatische ruitenwisser (regensensor) is wel praktisch er werkt naar behoren. Wist niet te vaak en ook niet te weinig. De lichtsensor (automatisch inschakelende verlichting) werkt in mijn ogen iets minder goed. In de ochtend en avond branden de lampen naar mijn mening iets te weinig. Wellicht vraag ik de dealer of het mogelijk is om de verlichting permanent in te schakelen.
Nadelen heb ik tot nu toe niet echt ondervinden, alleen het gemis aan opbergvakjes rondom de bestuurder! Geen bekerhouders en weinig vakjes. De vakken in de portieren zijn ook nog aan de kleine kant.
Het comfort is goed. Door de 16 inch lichtmetalen velgen voel je wel de oneffenheden op de weg. Hard over drempels is ook niet aan te raden! Stoelen zijn aan de harde kant, maar moeten misschien nog ’ingezeten’ worden.
De ’pianolak’ op het dashboard is erg mooi, maar trekt veel stof aan. Ook vingervlekken zie je goed hierop.
De DVD navigatie werkt ook prima. Het is een 2007 versie, en toch heb ik al enkele wegen ontdekt die er niet op staan. Leuke feature is dat als je moet tanken je direct een lijstje kan oproepen waarop de tankstations in de omgeving staan. Direct navigeren naar je tankstation dus! Dankzij TMC ben je ook nog op de hoogte van files etc.
Het geluid van de radio is prima. Voldoende bas en hoge tonen.
Over de bluetooth functionaliteit ben ik iets minder te spreken. Soms wordt de verbinding spontaan verbroken en mijn telefoon (Nokia N80) is niet 100% compatible. Ik kan alleen maar nummers handmatig invoeren met de draaiknop op het stuur / de radio. Telefoonboek wordt helaas niet weergegeven.
Als ik er wat meer kilometers mee gemaakt heb, zal ik mijn bevindingen toevoegen.
-----------------
update 13-08-2007
Foto’s toegevoegd.
Inmiddels 8500 km gereden en nog geen problemen tegengekomen. Het verbruik is gedaald naar 7,5 liter op 100 km.
Nog geen problemen gehad.