Opel Astra Sports Tourer 1.4 100pk Edition (2011)
Uitvoering | Astra Sports Tourer 1.4 100pk Edition |
Bouwjaar | 2011 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
Eerste Kennismaking
Om me direct maar te verontschuldigen. Geen idee welke uitvoering het precies is, het is volgens mij geen instappertje, maar high end is het in elke geval niet.
Het betreft een voorloop auto, mijn enige “eis” was een station. En dan wordt een Astra voorgereden. Model vindt ik eigenlijk best wel aardig en zeker een stap vooruit met de Astra modellen tot nu toe. Het ver naar voren lopende voorruit a la Peugeot 307 geeft een ruimtelijk gevoel. Dash is niet spannend en volgt de trent. Dashboard loopt in een soort punt uit in de deurbekleding en dit vind ik wat gezocht.
Positief, ik heb er 4 kunnen vinden;
1 het rolscherm voor de achterbak, goed systeem.
2 Kofferbakafwerking, met een stevige vloer boven de ruimte voor de reserveband.
3 In de beide achterste ramen zit ruitverwarming
4 Eindelijk kun je de motor weer eens zien zitten, of zou dit juist iets voorspellen.
En nou maar de grote klaagzang; WAT EEN TRAGE BAK. Ga er ook niet meer woorden aan vuil maken,of toch; NIET VOORUIT TE BRANDEN. Maakt niet uit in welk toerenbereik je doortrekt.. motor hapt naar adem. Verbruik ongeveer 1:12 wat ik op zich wel netjes vindt voor zo’n zware auto.
Stuur draait erg licht, bediening van de versnellingsbak gaat daarentegen irritant zwaar. Goed blijven opletten want de kleinste stuurbeweging heeft als gevolg dat je pardoes in de berm beland. Dit maakt dat je niet echt ontspannen kunt rijden.
Als je Franse en Japanse auto’s gewend bent is de bediening nogal wennen. Lichtschakelaar nog altijd op verkeerde plaats (wel lichtautomaat, dus niet echt belangrijk). Ruitenwisser aan door hendel naar boven te bewegen in plaats van naar beneden. Er zit een elektronische handrem in, maar deze dien je handmatig te bedienen. Duurde een tijdje voordat ik dit in de gaten had. Gelukkig, of helaas, is ie me niet in de gracht gegleden. Parkeerrem komt (te) laat los bij achteruit rijden.
Mijn rechterbeen komt tegen de middenconsole, dit begint te irriteren op een wat lagere rit. Tevens noodzakelijk aangezien de cruise control het niet doet (of ik snap hem niet). Contactslot op blijkbaar wat vreemde plaats, heb het sleutelbos op m’n been liggen. Nog steeds een tankdop. Bruikbare kofferbakruimte valt tegen door de sterk aflopende daklijn/schuine achterzijde.
De CD-500 heeft een redelijk geluid, voor mij voldoende. Navigatiesysteem voldoet ook, als is het geen tomtom. Blijkbaar (mag ik hopen althans) is het een import auto want je kunt alleen kiezen uit Engels, Duits of Pools. Bediening I-pod via de radio laat de wensen over.. Nog steeds niet in de gaten hoe je nou kunt switchen tussen nummers zoeken en shuffle. Bij handmatig zoeken begint ie iedere keer weer bij de “A” in plaats van de laatst gekozen letter. Auto heeft een “Klimatanlage” volgens het display, maar is onzin; hij heeft een gewone aan/uit regeling. Bediening van geluidsvolume en zenders op het stuur niet handig. Het systeem van Renault en Peugeot (en wellicht andere merken, deze ken ik) veel beter; achter het stuur. Knoppen op het stuur Ok, maar dan mag de naaf niet draaien a la Citroen. Zo ook de Cruise control achter het stuur is de beste plaats (Peugeot).
Er zitten nog een aantal knoppen op het stuur t.b.v. de telefoon, maar de telefoon koppelen is me nog niet gelukt en ik vraag me af of de CD-500 überhaupt wel blue-tooth heeft (ik heb geen gebruiksaanwijzing, en ook googlen bracht geen soelaas)
Capaciteit van de airco heb ik m’n vraagtekens bij. De kachel is wel weer erg goed.
Het was de bedoeling om met deze auto op vakantie te gaan, maar met deze benzine auto wordt me dit te duur. (benz. Buitenland wordt niet vergoed door m’n werkgever) Tevens heeft de auto geen dakrail waardoor ik weer andere dakdragers dien aan te schaffen. Dus maar weer met m’n Megane break DSL uit ’99 naar de Pyreneeën.
PRIVATE LEASE Opel Astra

Opel Astra 1.4 Edition | Airco | Cruise | 125dkm | Afn. trekhaak | Privacy | Zeer nette staat!
- 2012

Opel Astra 1.4 Cruisectr,Elekpakket,Trekhaak,Airco,LMV17”
- 2011

Opel Astra 1.4 Cosmo 100pk,Cruise Control,Navigatie,Climate Control,Parkeersensoren,Trekhaak,NL Auto, Goed onderhouden
- 2012