Opel Astra GTC 1.9 CDTi 120pk Sport (2007)
| Uitvoering | Astra GTC 1.9 CDTi 120pk Sport |
| Versnellingen | 6, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2007 |
| Jaar van aanschaf | 2007 |
| KM-stand laatst | 0 km |
De panoramische voorruit is spectaculair en verslavend; het is alsof je in een cabrio zit, maar zelfs een cabrio heeft net boven de middenspiegel nog een metalen strip die je uitzicht blokkeert.
Ik heb de auto intussen een maand of 8 en ermee gereden in herfst, winter, lente en het warme zomerweer van de maand mei. Een zonnebril is zeker aan te raden, maar de warmte viel mij mee op een dag van 25+ graden; de glascoating doet zijn werk goed en je hebt alsnog een zonnescherm die naar voren tot de spiegel geschoven kan worden.
Vooral in toeristische omgevingen zoals bergen en oude binnensteden is het heerlijk om schuin omhoog te kunnen kijken. Het is wellicht zelfs leuker dan een stadswandeling, omdat je zittend in een auto al vanzelf meer omhoog kijkt dan lopend.
Verder is het een feest in de auto te rijden. Als leaserijder heb ik gekozen voor de executive versie. Dit is een cosmo/sport met veel meer gratis opties dan een particulier krijgt aangeboden.
De 120pk diesel motor is erg sterk onderin, en in combinatie met de geactiveerde sportknop is het alsof er 2 turbo’s inzitten; onderin het toerental en rond de 2500rpm. Bij het accelereren geeft hij dan het gevoel dat je niets hoeft te doen om te versnellen; de auto wil graag zelf. Een turbo-gat is er niet echt.
Het bijbehorende sportonderstel is wederom een aanrader: de wegligging is strak (handig voor rotondes), maar desondanks comfortabel gedempt. Als extra optie kan je kiezen voor de IDS, waarmee de vering ism de sportknop strakker afveert. Deze optie heb ik echter niet meebesteld, ik had liever zadelbruinleer.
Standaard zit er al een Navi70-radio in, en voor een klein bedrag heb je hiervoor een DVD90 versie, wat als voordeel heeft dat je een kleurenscherm hebt en de wegenkaarten van heel europa kunt gebruiken zonder het omwisselen van cd’s. Erg handig is de TMC waarmee je flitsers en files ziet aankomen.
Parkpilot is wel aan te raden omdat de kleine achter/zijruiten behoorlijk wennen zijn bij fileparkeren; je hebt in het begin meters over, terwijl je denkt dat je al je ruimte gebruikt hebt.
Sluitpost is de keuze voor velgen; welke neem je? Ik vond de standaard 16 inch met 7-twinspokes die op de executive zitten al erg netjes. Ze zien er net zo sportief uit als 17inchers, maar bieden net wat meer veercomfort.
De enige problemen die ik had, waren het te snel slijten van de voorbanden. Maar dat ligt uiteraard aan de zelfbeheersing van de chauffeur en niet aan de sportknop van de auto...
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker
PRIVATE LEASE Opel Astra

Opel Astra GTC 1.6 Temptation (2008) - Test

Volkswagen Scirocco 1.4 TSI - BMW 120i - Opel Astra GTC 1.6 Turbo - Test

Volkswagen Golf 1.4 TSI DSG Comfortline – Opel Astra GTC 1.6 Turbo Sport - Test

Deze brute Xiaomi YU7 GT is al in Europa!