Opel Astra GTC 1.6 Turbo Sport (2009)

Opel Astra GTC
Opel Astra GTCOpel Astra GTCOpel Astra GTCOpel Astra GTCOpel Astra GTCOpel Astra GTCOpel Astra GTCOpel Astra GTCOpel AstraOpel AstraOpel Astra

UitvoeringAstra GTC 1.6 Turbo Sport
Bouwjaar2009
Jaar van aanschaf2014

Is de Opel een NIEUWELING?

Goede dag,

Eerste indruk,

Na altijd mijn hele leven Volkswagen te hebben gereden werd het eens tijd voor iets anders. Na alle slechte mededelingen van Volkswagen schrok ik een beetje van alle problemen: Tsi blokken waar de kans aanwezig was dat de zuigers en de ketting vast konden lopen, waardoor het motorblok kon ontploffen. Ik dacht dan moet ik een goede en veilige auto hebben. Ik zocht toch naar een degelijke Duitse auto waar ik veilig van A naar B kon rijden. Ford dat trok mij persoonlijk niet zo, maar Ford bouwt toch altijd goede motoren. Toch maar naar een Opel Astra H gekeken. Ik wou toch graag een grotere motor met een Turbo (1.6 of groter). Toen ben ik samen met mijn zoon bij de Opel dealer geweest en was direct verlieft op een Opel Astra, hoe kan het leven toch zo lopen. De verkoper zij direct: Meneer u krijgt absoluut geen spijt van uw aankoop. Volswagen kan hier absoluut niet tegen op zij hij tegen mij. Ik zij tegen de verkoper: Ik hoop dat u gelijk heeft. Mijn zoon was helemaal verlieft op de autocarrosserie! De lijnen kloppen vanaf het eerste moment (is toch iets persoonlijk). Dus door Barneveld gereden en kwam tot ontdekking dat de verkoper ABSOLUUT niet had gelogen of had aangepraat. De auto even op SPORT gezet en hij loopt als de brandweer. De 1.6 Turbo motor met 180 PK is lekker actief vanaf ongeveer 2000 toeren per minuut heeft de motor al zijn 230 NM aan koppel.
Prestaties zijn bijzonder goed, maar daar in tegen is het verbruik niet heel hoog (gezien op de Boordcomputer) gemiddeld 6.0 liter op 100 Km, dat is zeer netje voor een 1.6 Turbo met 180 PK. Terug naar de Opel dealer gereden, dus ter zake gekomen. Hij vroeg hoe de proefrit was verlopen? De proefrit was uitstekend verlopen, dus dan maar over de prijs zitten onderhandelen. De prijs van de Astra beviel mij, maar de inruil prijs van mijn Golf vond ik net iets te laag. Ben toen uiteindelijk weer naar
mijn Golf gelopen op de parkeerplaats waardoor ik in mij zelf zij: Als je het nu niet doet dan krijg je er echt spijt van! Direct naar binnen gelopen en weer opnieuw geprobeerd om over de prijs te onderhandelen. De verkoper bellen naar zijn chef. Uiteindelijk zij hij dat de auto voor mij was. al met al super blij!

Auto opgehaald,

Heb de auto vandaag opgehaald en kwam tot ontdekking dat de Opel steeds mooier wordt. Auto was voorzien van een poetsbeurt en had een grote beurt gehad. Richting huis moest ik even wennen aan de versnellingsbak met 6 versnellingen. De bak schakelt sportief en direct net andersom als in de Volkswagen Golf ( Heb geen moment mijn Golf gemist).

Ongeveer 1 maand op pad,

Als eerste rijd de auto nog steeds bijzonder goed. Het minpunt is misschien wel dat iedereen naar je auto staat te kijken, maar dat neem ik voor de koop voor lief. Mijn zoon ging laatst naar de cafetaria met mijn auto, een van de medewerkers zij: Kijk uit dat je met zoon mooie auto niet tegen mijn bloembakken aanreed. Ik moet nog wel wennen aan alle luxe die ik niet in de Golf had: Het CD 70 Navi systeem, mistlampen voor en Lichtmetalen 17 inch velgen. Verder mis ik niks voor mijn leeftijd.

Ongeveer 3 maand op pad,

Op het vervolg wordt hard aan gewerkt!!!
Foto's komen binnenkort op de review!

4,8

PRIVATE LEASE Opel Astra

DirectLease
Opel Astra 1.2 Turbo 110pk Edition (5D/6H)
€ 470

Arval
Opel Astra Sports Tourer 1.6 Turbo Hybrid 180pk Edition (5D/8A)
€ 656

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens