Opel Astra Coupé 2.2i-16V (2000)
Uitvoering | Astra Coupé 2.2i-16V |
Bouwjaar | 2000 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
Opel Astra Coupé
Mijn alle eerste auto, ik was op zoek naar een coupé. Na lang zoeken kwam ik bij Opel terecht. Het werd Calibra of Astra. In mijn ogen blijft het een prachtige auto, omdat deze onderscheid van de normale Astra. Deze Astra Coupe heb ik sinds november 2011 gekocht met een kilometerstand van 151.000 en rij nog steeds elke dag met een glimlach op de wegen.
Het is een ruime auto die opzich veel opties heeft voor een auto van 12 jaar oud, namelijk cruise control, elektrische ramen, lederen bekleding met stoelverwarming, Airco, Radio CD Speler, Elektrische spiegels + verwarmd.
De auto is in prima staat en maak elke dag stadskilometers i.v.m woon/werk verkeer.
Auto gebruikt ongeveer 1 op 10 in de stad en haalt ongeveer 1 op 12 op de snelweg. Ik vind dit normaal voor een 2.2 en is redelijk snel. Het meeste koppel heb je zo rond de 2500 tot 4000 toeren. De auto heeft 108 KW en 147 pk. Momenteel staat de teller op 156.400 km. Ik heb over het algemeen geen bizarre dingen meegemaakt.
Het voordeel van dit blok is dat er een distributieketting in ligt, en geen riem.
Wat er is vervangen aan de auto: nieuwe olie + olie filter € 89,- 2 Nieuwe aandrijfassen omdat de homokineet kapot was gegaan, € 410,- Verder moet ik om de 2 a 3000 km een halve liter olie bijvullen. Ik vind dit acceptabel.
Wat ik bijzonder vind aan deze auto is de kleur, in daglicht is hij blauw=metallic. 'S avonds word hij donkerblauw. Er zit een sebring uitlaat onder die niet al teveel herrie maakt, past gelukkig bij het karakter van de auto. Verder zit er een K&N openluchtfilter in. En M3 spiegels die verwarmd en elektrisch verstelbaar zijn. (Moet ze nog spuiten omdat er blanke lak opzit) Binnenkort krijgt de auto Angel Eyes en Xenon verlichting.
Ik hoop de auto nog een paar jaar te mogen hebben in mijn bezit.