Opel Astra 1.6i-16V Sport Edition (2002)
Uitvoering | Astra 1.6i-16V Sport Edition |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
In oktober 2005 deze Astra 1.6 16V Sport Edition gekocht bij Van Iersel in Venlo. Hiervoor had ik een ’Oost-Duitse’ Volkswagen Polo die welliswaar niet stuk te krijgen was, maar ik wilde een auto met wat meer luxe zoals airco, 5-deurs, ABS enz.
De Astra rijdt erg goed. Door de hardere vering dan normaal voel je de oneffenheden in het wegdek wel meer, maar dat geeft ook wel weer een sportiever gevoel.
De motor is opzich krachtig genoeg maar je moet ’m wel behoorlijk ’in de toeren’ houden wil je snel kunnen accelereren in de versnellingen.
Ander +punt zijn de prima sportstoelen met verstelbare bovenbeen steun. Mooie witte wijzerplaten met chromen rand breken het geheel in het dashboard. Verbruik is zeer redelijk als je op een normale wijze rijdt. De bak schakelt niet vreselijk soepel, maar gewoon goed.
Genoeg been-, hoofd- en bagageruimte aanwezig. De uitrusting is dik in orde met dubbele airbags, airco, cruise control, ABS, 3 hoofdsteunen achter en elektr. ramen & spiegels.
Tot nu toe dik tevreden!
Zacht kraakje/trilling bij het infodisplay heb ik nog niet kunnen verhelpen. Verders 1x de bekleding van de uitschuifbare beensteun vast laten zetten, dat schijnt een bekend verschijnsel te zijn.
Moet binnenkort even naar de airco laten kijken want echt heel koud wordt ie niet meer.
Andere problemen heb ik (gelukkig) nog niet ondervonden!