Opel Astra 1.6i-16V Sport (1998)
| Uitvoering | Astra 1.6i-16V Sport |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 1998 |
| Jaar van aanschaf | 2003 |
| KM-stand bij aanschaf | 96.000 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
De astra is een vlotte stevig aan voelen en fijnsturende auto met een soepele motor Hij heeft lekker veel kracht onderin waardoor je schakellui kunt rijden. Verwacht dan geen megaprestaties want daarvoor moet je echt boven de 3000 toeren zijn maar daaronder kun je lekker cruisen. Dat je weinig hoeft te schakelen is maar goed ook want over de bak ben ik minder te spreken. Ook de koppeling vereist wat meer oefening. Daardoor `bokt´ ie soms een beetje en dat doet afbreuk aan het comfort. De wagen is als je hem goed de sporen geeft levindig zelfs agressief en dan wil ie echt voorruit. de motor draait het lekkerst tussen de 3000 en 5000 toeren. Qua binnenruimte heb ik niks te klagen. Achterin volwassenen is in de auto geen enkel probleem. Vooral de derde driepuntsrolgordel achterin is een goede zaak. Qua luxe is het een beetje een karige auto, geen electrische ramen en geen airco. Wel heeft hij zijairbags en verwarmde spiegels.
Helaas heb ik na de aanschaf wel wat problemen gehad en deze zijn bij de dealer (soms na wat aandringen) prima veholpen. Zo heb ik mijn twijfels over het electrische gedeelte van de motor. Zo"n beetje alle onderdelen daarvan zijn al vervangen in de eerste zeven maanden! Gelukkig garantie, maar ik begrijp nu wel waarom Opel qua verkopen grof inlevert. De service is redelijk, de mensen doen hun werk goed maar door de slechte organisatie duurt het vaak lang voor je iets gedaan krijgt. Als ik geen Opel liefhebber was zou ik wel drie keer nadenken voor ik een Opel koop. Ik heb hem nu ook in onderhoud bij een universele garage, bevalt mij veel beter. Ik vind de bekleding kwalitatief erg matig en nu al begint er een klein gaatje in de stof te ontstaan bij de bestuurdersstoel. Kortom, ter verduidelijking mijn volgende auto word wel een Opel maar niet vanwege de dealer.