Nissan Qashqai (2019)
Bouwjaar | 2019 |
Jaar van aanschaf | 2019 |
Geen Toyota
Ik wilde graag een nieuwe auto na 25 jaar Toyota, iets dergelijks als de Toyota Verso, met dezelfde gebruiksgemak maar wat zuiniger, Na lang overwegen toch deze auto gekocht met 4000 euro korting, omdat hij twee maand eerder op kenteken was gezet. De dealer deed niet moeilijk over een trekhaak en all season banden. Het was een Tekna 115 en de meest luxueuze uitvoering. Ik moest heel erg wennen aan de stoelen en de vering, Tussen de lijntjes rijden, dat heb ik meteen uitgeschakeld. Er gingen wel eens spontaan lampjes branden, vooral op de snelweg (voetganger gedetecteerd). Het verbruik in de zomer 1 op 14,5 en in de winter 1 op `13. Viel me wat tegen.
In de vakantie had ik fietsen op mijn vouwwagen staan, op de dissel. Lichte vouwwagen Nederland. Verbruik 1 op 8. Onvoorstelbaar. De vouwwagen zelf weegt 500 kilo, en er zat niets verkeerds. En ik ben een voorzichtige zuinige rijder. De Toyota haalde met gemak 1 op 13,5
maar alhoewel het nog steeds heel erg moet wennen, en alhoewel ik vanwege Corona weinig rijd, doet hij het altijd,
Ik heb nog wel wat vraagjes/ opmerkingen: bijvoorbeeld Navi: loopt minimaal 2 jaar achter. En ik krijg elke beurt een update, En ook wel eens rare adviezen.
En toen ik hem kocht de contacten van de telefoon erin gezet. Ik had verwacht dat hij nieuwe nummers er automatisch in zou zetten, maar dat gebeurt niet en ik weet niet hoe ik dat wel doe
- Betrouwbaarheid5
- Prestaties2