Nissan Qashqai 1.6 Acenta (2008)

Nissan Qashqai
Nissan QashqaiNissan QashqaiNissan QashqaiNissan QashqaiNissan QashqaiNissan QashqaiNissan QashqaiNissan QashqaiNissan QashqaiNissan QashqaiNissan QashqaiNissan QashqaiNissan QashqaiNissan QashqaiNissan Qashqai

UitvoeringQashqai 1.6 Acenta
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2009

Afscheid

Vorig jaar maart mijn leaseauto (Audi A3) geruild voor een ander exemplaar dat wat praktischer was vanwege gezinsuitbreiding. Via de leasemaatschappij werd mij deze Qashqai aangeboden en na een weekje proefrijden ben ik overgestapt. Nu ik bijna op 100.000 kilometer zit vind ik dat de QQ wel een verslagje verdient.

Ik kan er eigenlijk kort over zijn: deze auto biedt wel heel veel waar voor zijn geld:
- hij is erg praktisch met z'n grote kofferruimte en hoge instap
- het is geen snelheidswonder, maar rijdt in Nederland vlot genoeg (en redelijk comfortabel). In Duitsland ook snel genoeg tot ca. 150. In echt bergachtig gebied is terugschakelen soms vereist (dat was ik van de A3 niet gewend, maar die had natuurlijk ook een veel hoger koppel)
- hij is behoorlijk zuinig; ik haal 1:14 zonder moeite. Wat dat betreft een veel verstandiger keus dan de 2.0 die rond de 1:10 zit. Kanttekening: bij snelheden vanaf 130 is het verbruik wel fors (ca. 1:10)
- hij is erg betrouwbaar; nog niets geks meegemaakt in deze anderhalf jaar en 65.000 kilometer
- hij is in mijn ogen zeer compleet uitgerust; automatische verlichting, cruise control, climate control, regensensor, parkeersensoren, het zit er allemaal standaard op.

Ik vind het echt ongelofelijk dat je zoveel auto kunt krijgen voor € 25.000,--. Ik zou er nooit naar hebben gekeken als hij niet toevallig op mijn pad was gekomen en ik echt een grotere auto nodig had. En dan zou ik dit dus nooit hebben geweten.

Ik verlekker me af en toe alweer op mijn volgende auto en denk dan aan BMW 3 Touring e.d. En ik denk soms ook met weemoed terug aan mijn A3'tje. Maar vaak denk ik ook: wat een onzin om zoveel geld uit te geven alleen om wat meer fun te hebben. Zoek je een praktische auto die veel waar voor z'n geld biedt, overweeg deze QQ dan zeker! Wat mij betreft in zijn prijsklasse onverslaanbaar (zeker omdat ik de concurrentie echt lelijk vind en de QQ nog net te pruimen).

---update---

Met 109.800 de QQ geruild tegen een Peugeot 407 SW 2.0 hdi van dezelfde leeftijd. De QQ heeft zijn werk prima gedaan, maar ik wilde graag iets meer rust in de auto en wat meer vermogen. De Peus levert dat zeker, maar dat mag natuurlijk ook wel met een meerprijs van € 10K nieuw. Al met al heb ik een positief gevoel over gehouden aan de QQ die me nooit in de steek heeft gelaten!

7,0

PRIVATE LEASE Nissan Qashqai