Nissan Primera Wagon 2.0 Elegance Hypertronic M6 (1999)
Uitvoering | Primera Wagon 2.0 Elegance Hypertronic M6 |
Bouwjaar | 1999 |
Jaar van aanschaf | 2009 |
Kennismaking met de 2.0 CVT M6
Tsja, Ik heb de Primera pas een dag, maar wil hier toch even mijn ervaringen kwijt.
Ik rijd al 7 jaar Primera, dit is mijn derde. De Primera is al generaties lang een fijne auto. Niet heel spannend, zeker niet opvallend, maar met een formidabele wegligging, met name in het bochten werk en natuurlijk super betrouwbaar.
Nadat mijn 93-er SLX de 225.000 km op de klok had staan, moest er een volgende auto komen. Omdat wij in de tussentijd twee kindere hebben, liefst een station. Ik heb getwijfeld over een Mondeo, V70, Almera Tino, C5, Passat, en natuurlijk de Primera. Graag wilde ik een goede gebruikte Volvo, maar na een proefrit in een V70 vond ik de auto een wat minder fijne wegligging hebben dan gehoopt. Tevens moeilijk om een V70 voor een redelijke prijs te krijgen met een acceptabele km stand, want de auto is toch erg gewild.
Toevallig liep ik bij een autodealer langs, waar ik een Primera uit 1999 zag staan, in de ogen van veel mensen al een oude auto, maar deze verkeerde in nieuwstaat en had pas 90.000 Km op de klok. Bovendien een automaat en stationwagon, want dat wilde ik graag. Een proefritje waarbij een eerste kennismaking met de CVT automaatbak plaatsvond, beviel goed en ik besloot de auto te kopen. Ondanks dat het even wennen wat aan het traploze schakelen van de CVT, ben ik na een weekeindje rijden in deze primera helemaal in mijn sas met deze auto!
De CVT automaat loopt bij stadsverkeer en weinig gas mooi stil en laagtoerig. Wanneer je plots haast krijgt en het pedaal op de bodem trapt, giert de 2.0 L motor naar 6500 toeren (net onder het rode gebied) en sleurt de Primera je met continu 140 PK voorwaarts. Na luttele seconden gaat het al veel harder dan je had ingeschat. Bij gas los zakt het motor toerental weer naar 'gemoedelijk' en wordt alles weer rustig.
Het enige wat ik nog wel zou willen is een cruise control, maar die laat ik een inbouwen.
Eerste conclusie; heel veel leuke (en goede) auto voor weinig geld! Ik houd jullie op de hoogte.