Nissan Primera Wagon 2.0 Comfort (2001)

Nissan Primera Wagon

UitvoeringPrimera Wagon 2.0 Comfort
Bouwjaar2001
Jaar van aanschaf2003

Door 2e gezinsuitbreiding in 2003 helaas mijn geliefde Honda Accord moeten wegdoen om een station te kopen. Aerodecks waren schaars en (te)duur met vaak (te)hoge kilometerstand. Nissan Primera Wagon gekocht uit 2001 met 14000 op de teller.
De auto is pittig (2.0, 140 pk), comfortabel (mede door zijn ECC) en is een prima recht toe recht aan auto als je voor degelijkheid en kwaliteit wilt gaan en niet iets aparts wilt rijden, want kwa uitstraling zal deze auto nooit een schoonheidsprijs winnen. Altijd starten en lopen en ik ben tot nu toe nog nooit in de steek gelaten door de auto.
Of je nu in de stad rijdt of op de snelweg, de auto heeft een dijk van een onderstel en dat merk je wel, niets zenuwachtig weggedrag of overhellen in scherpe of snelle bochten en ook hobbels en andere oneffenheden in de weg worden comfortabel weggewerkt. Ook het verstouwen van bagage kan ie als de beste, al dan niet met de in delen neerklapbare achterbank naar beneden. Wat ik wel mis bij deze uitvoering zijn zaken als electrische ramen achter, dito buitenspiegels en cruisecontrol. Ook qua verbruik is het best een goede auto ondanks zijn 2 liter motor, bij 130 km per uur is 1 op 13 haalbaar, maar een hele tank leegrijden met korte stukjes en ook nog in de winter is ie ook niet vies van 1 op 8. Ook het zitmeubilair is prima, je kunt de bestuurderstoel in hoogte verstellen, lendesteun harder of zachter zetten en ook het voorste gedeelte van je stoel kun je hoger of lager zetten. Ook achterin hebben de 2 kids met allebei een kinderstoel genoeg beenruimte. Concluderend een degelijke auto die je waar voor je dure euro geeft en waar je veel plezierige kilometers mee af kunt leggen.

- bij 16.000 km knakkend geluid linksvoor; bleken versleten rubbers te zijn van de voorwielophanging te zijn, door garage onder garantie vervangen
- mijn exemplaar slurpt olie als een tempelier, onlangs ging het lampje weer aan bij het nemen van een scherpe bocht(half jaar na grote beurt) en er moest weer 3 liter bij, vind dat eigenlijk niet normaal en dit is al de 2e keer dat mij dit overkomt (ik peil overigens wel regelmatig!)
- het knakkende geluid is weer terug, jawel, bij een nissan gaan rubbers van de voorwielophanging kennelijk maar 30.000 km mee?! Heb hiervoor inmiddels contact over opgenomen met de importeur, dit lijkt me niet normaal

7,5
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee