Nissan Primera 1.6 Comfort (2000)

Nissan Primera

UitvoeringPrimera 1.6 Comfort
Bouwjaar2000
Jaar van aanschaf2000

Van mijn werkgever moest ik een lease-auto gaan rijden. Aangezien ik zelf al Nissan reed was de keuze voor de Primera gauw gemaakt.
De voorloopauto van de lease-maatschappij was een Ford Mondeo 1.6

Het eerste wat mij opviel toen ik de Primera in mijn bezit kreeg, was dat deze veel lawaaiïger was dan de Ford Mondeo.(toch wel een behoorlijke teleurstelling!)

Ook veel bandenlawaai; inmiddels heb ik rondom Michelin-banden, maar dat heeft helaas niet veel geholpen.

Ook voelde de motor van de Ford Mondeo qua vermogen wat lekkerder aan; pakte gewoon wat beter op, de Primera houdt zo nu en dan wat in.

Schakelen gaat in de Primera enigzins stroef

Verder is de Nissan Primera (maar ik ben niet anders van Nissan gewend) een vrij probleemloze auto gebleken.
De caravan trekt hij zonder problemen naar Zuid-Frankrijk.

Wat mij in de jaren wel is opgevallen is dat hij koplampjes ’vreet’.
Ben inmiddels de tel al kwijt geraakt (schijnt een kwaal te zijn).

1. Draagarmen voor maakte een bonkend geluid
(bij 98.000 onder garantie vervangen)

2. Diverse problemen met de Vialle LPG installatie, maar dit valt de auto niet aan te rekenen

3. Problemen met schakelen in de achteruit

4. Steeds weer defecte lampjes (heb in de auto maarliefst twee lampjes voor de koplampen op voorraad)

6,0