Nissan Pixo 1.0 Acenta (2010)
Uitvoering | Pixo 1.0 Acenta |
Bouwjaar | 2010 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
Tevredenheidsonderzoek Nissan
Wat een toppie autootje!
Zo klein als-ie is, biedt-ie verrassend veel ruimte, zeker voorin. De stoelen zijn goed voor ellenlange ritten, het dashboard is ergonomisch prettig ingedeeld en 's avonds verlicht als de cockpit van een gevechtsvliegtuig boven vijandelijk gebied, de automatische versnellingsbak schakelt zijdezacht als in de Lexus die ik ooit bezat, en de wegligging evenaart die van een F1-bolide. Daarbij bezit-ie prachtige ondersteldetails als een starre achteras met Panhard-stang en gasgevulde schokdempers.
De motor maakt tijdens fel accelereren hetzelfde hese geluid als een Porsche 911, het is tenslotte een halve zescilinder, en in de ogen van de grijnzende inzittenden zie ik voortdurend sterretjes van genot. Na de acceleratie verdwijnt het vette geluid naar de achtergrond waarna er een soort rust in de auto neerdaalt die het vermoeden wekt in een auto van een hogere klasse te rijden.
De vóór aflevering ingebouwde cruise-control verhoogt het comfort in belangrijke mate, de trekhaak voor de Twinny-Load bewijst goede diensten en de lichtmetalen velgen met Michelins geven de auto extra allure.
Tijdens de proefrit heeft de Pixo zichzelf verkocht, en de aanschaf van dit autootje behoort tot één van de meest goede beslissingen die ik ooit in mijn leven genomen heb. Ik ben er voortdurend en oprecht blij mee!