Nissan Note 1.6 Acenta (2007)
Uitvoering | Note 1.6 Acenta |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2017 |
Nissan, hoi hoi!
De afgelopen jaren heb ik wat auto's mogen besturen. Mijn eerste was een Nissan Micra, het oude model gevalletje Flintstones. Onverwoestbaar. De tweede werd een Fiat Punto, pittig ding maar ook hier gold: 'het roest al op de tekentafel'. Daarna werd het weer een Nissan Micra, dat bolle dinkie; dikke liefde. Dat werd weer ingeruild voor een Nissan Primera station, grote liefde. Die werd ingeruild voor een Renault Scenic, ronduit waardeloos en na een maandje rijden brak ook nog de torsieveer dus hup, over naar Ford. Een Ford Focus TDCI 1.6 met allerlei toeters en bellen. Zelfs tafeltjes voor de achterbankers. Qua uitrusting niets te klagen maar elk kwartaal meer dan 300,- aan wegenbelasting én elk kwartaal minimaal 800,- reparatiekosten werd mij teveel. Dan weer dit, dan weer dat en nadat ik chronisch een diesellucht in de wagen had, wist ik dat het tijd werd. Dus...ingeruild voor een Citroen C3 (benzine) want mijn garage had even niets anders staan binnen mijn budget. Benzine was weer even wennen na een diesel. Briljant bakkie, ik heb niets te mopperen over de C3 maar met een gezin van 4 en regelmatig 5 (er gaan wel eens vriendjes en vriendinnetjes mee) werd het toch wat krap. Van roest geen sprake trouwens, de C3 was van 2004. Ik vond het een geinig autootje. De C3 heb ik ingeruild voor de Nissan Note. Ik wilde toch weer wat groters en ietsiepietsie luxer. En omdat Nissan toch al dikke liefde was, wilde ik toch wel weer kachelen in een Nissan. Na grondig zoekwerk vond ik bij een dealer een leuke aanbieding. Een uitgebreide proefrit gemaakt en ik was om. Leuk interieur, niet teveel knoppen en makkelijk bedienbaar (ook vanaf het stuur). De Note heeft een gevoelig gaspedaaltje. Tik 'm met je dikke teen voorzichtig aan en je rijdt direct te hard. Ik vind die pit wel prettig. Erg handig is de verschuifbare achterbank en de klaptafeltjes want die klaptafels was toch wel een eis van de kids. Achterin zit je erg ruim. De stoelen voorin vind ik wat kort bij de knie. Het duurde even voordat ik lekker zat, mijn rechterbeen had op de eerste, langere ritten niet echt steun. Het is dus even stoeien om een goede positie te vinden. En wat ik overal las, de ruitenwisser achter is niet logisch, er mist een stukje om te wissen. Het schakelen gaat kort met een overduidelijk tak-tak geluid; dat ben ik niet gewend van Nissan. Misschien is dit de Franse invloed? Ik las dat Nissan een dingetje had met Renault. Ik zou zeggen...goed voor Renault. Ik was even bang dat de geblindeerde ramen achter voor zicht-problemen zouden zorgen maar dat is niet het geval. De 1.6 motor is niet echt de stilste. Tot 120 km per uur gaat het nog wel maar daarboven krijg je het gevoel door te willen schakelen naar een zesde versnelling; die er niet op zit. Maar storen doet het mij niet. De climat-control doet z'n werk, en wie niet al teveel waarde hecht aan decibels of een volume waar je een hartverzakking van krijgt, is tevreden met de radio cd-speler en de boxen. Er komt goed geluid uit.
De Note geeft mij een ruim gevoel en toch oogt 'ie niet zo heel groot wat ik heel verrassend vind. Het verbruik is mij meegevallen, op de snelweg rijd ik gemiddeld 1 op 16. Ik ben geen snelheidsduivel maar een trut op de weg ben ik ook niet. De bochten pakt 'ie goed, mijn partner of dochter zit niet halverwege de bocht op mijn schoot. Alles is prima te bedienen en de vele opbergvakjes zijn perfect. Hier een lippenstift, daar een bril, daar weer laders, telefoons, haarklemmen, elastiekjes en de ruimte onder passagiersstoel is ideaal. Ik vind de Note bijzonder praktisch en hoop er nog lang (vooral probleemloos) in te rijden. We gaan met deze wagen naar Zuid-Frankrijk rijden en omdat deze Note een trekhaak heeft, rijden we met een aanhangwagen.