en nog veel meer..
Om te kunnen inloggen op Mijn AutoWeek moet u akkoord gaan met onze privacy voorwaarden.
Uitvoering | Note 1.4 first NOTE |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2019 |
Mijn nieuwe auto! Alhoewel.. nieuw... toen ik 'm kocht stond er al 216.642 respectabele kilometers op de teller; dat maakt mij niet uit. Ik rijd toch niet zoveel, dus deze auto zal vast nog wel wat leven in zich hebben.
OK. Dus mijn nieuwe auto. Inruil van mijn oude Mitsubishi Colt zorgde voor een aanschafprijs van 1250 euro. Een koopje. Natuurlijk wil ik er dan wel een PARROT draadloze speaker in hebben, en ik heb de airco laten controleren. Je wil die niet droogkoken, zoals bij mijn Mitsubishi gebeurde. 366 euro.
Het eerste onderhoud kostte 432 euro. Inclusief APK. Dat was te verwachten. Er moest ook een bandje worden vervangen. Voor de rest geen onverwachte problemen.
Dan de rijprestaties.
De 1.4 trekt redelijk door. Ik vind dat de auto wel een constante bromtoon heeft. Misschien heeft dat iets te maken met de banden? Qua luxe is alles prima in de Note. De Cruise control werkt goed (als je eenmaal snapt hoe deze after market versie werkt. Je kan 'm op 3 standen instellen. Ik heb 'm nu staan op 60, 80 en 100KPH. Zoals gezegd; ik ben geen racemonster en ik wil alleen maar dat de auto betrouwbaar is en luxe aanvoelt.
Tot nu toe ervaar ik geen storingen of andere problemen. Ik heb al wel 3x een voor- en achterlamp moeten vervangen na doorbranden.
Dan het verbruik. Ik werk met Fuelio dus dat is prima bijgehouden. Hier de gegevens tot december 2020
Brandstof: 1000 euro. (ok, 47 cent minder :-))
Liter 95: 656,1
7,31L/100KM of 13.7KM/L
Het verbruik zit volgens Fuelio zo tussen de 6.28 en 8.41 L/100KM. Ik zin natuurlijk niet zoveel op de snelweg. Vooral korte ritjes.
Kosten per KM: 0,111 (laagste 0,009-hoogste 0,133)
Kosten per dag: 2,55 (dat is inclusief de aanschafprijs en onderhoud)
Kosten per maand: 77,70
Afstand gereden: 8433KM, gemiddeld 602KM/Maand
Zoals ik al zei: ik rijd niet zoveel.