Nissan Micra 1.2 65pk Visia (2004)
Uitvoering | Micra 1.2 65pk Visia |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2013 |
Betrouwbaar kikkertje
Deze micra heb ik in september 2013 aangeschaft als auto " voor mijn vriendin". De Micra in deze uitvoering heeft wel iets van een kikker, en dat is dus de koosnaam die wij aan haar hebben gegeven. Intussen werd de polo diesel vervangen door een Civic diesel ( een heerlijke auto !) en ging vriendin lief verder weg werken. Dus....de diesel ging met vriendin mee en ik, 1.90 lang, ga sinds die tijd met de micra naar het werk. 25 km enkele reis over 50,60 en 80 km wegen.
En dat kan prima. Ons kikkertje krijgt haar beurtjes bij een 1 mans bovag bedrijf waar ik al ruim 20 jaar kom en er is in al die tijd nog niets , nee, NIETS, kapot gegaan. Dus , olie, vloeistoffen, banden, uitlaat. Die dingen, met een verbruik van ongeveer 1:19 is dit een prima rijdend spaarpotje. Want, het is verbazend om te ervaren hoe soepel alles gaat. Het kikkertje kan in z'n drie over een mini- rotonde zonder haperen. Dat lukt met met de Honda niet eens. Omdat ik er vaak alleen in zit heb ik over ruimte eigenlijk geen klagen, al is de stoel wat aan de korte kant, de zitting bedoel ik hiermee.
Al met al rijden we met onze kikker dus een goeie 10K per jaar. De laatste tijd gaat de startmotor wel eens een bijgeluid geven direct na het starten, maar als dat op te lossen is met een andere startmotor dan gaan we met de kikker gewoon door tot ie op is. En dat lijkt ze nog lang niet te zijn.
Gaat maar door
Ons kikkertje gaat maar door. Nog steeds goed voor ca 10 duizend km per jaar. De startmotor maakt soms nog steeds een vreemd bijgeluid maar verder niks aan de hand. Inmiddels staat de teller over de 3 ton en gaan de beide stoelen niet meer voorover. ( kabel gebroken waarschijnlijk ) Dit is niet erg, meestal zit er maar 1 en hooguit 2 personen in de Micra. Een volwassen rijdende auto, mede dankzij een fatsoenlijke bandenmaat. De 1.2 liter motor met ongeveer 80 pk kan bijna alles aan, je kunt in de derde versnelling een mini rotonde rondgaan en ook prima met 120 over de snelweg. De airco moet even bijgevuld en de radio moet middels een code van de dealer weer even tot leven worden gewekt. Maar verder... WAT een goed auto-tje is die Micra. Krijgt alleen het reguliere onderhoud bij een bovag eenmans garage. Nooit verrassingen.