Nissan Leaf Acenta (2020)

Uitvoering | Leaf Acenta |
Bouwjaar | 2020 |
Jaar van aanschaf | 2020 |
Geniaal tot 500km/dag
We hebben deze auto nu 3,5 jr in gebruik via private lease. Hiervoor hebben we in een Ford Mondeo 2001 sedan, een Mazda 6 station en een Renault Megane 2011 station gereden. Allen automaat.
De sprong van deze auto’s naar de Leaf heb ik als enorm ervaren. Tussen de Mondeo en de Megane zat ook tien jaar maar die verbetering was marginaal. De Leaf, en dan ook de opties daarop, waren een enorme verbetering van onze autorijden beleving.
Top:
Stil
Snel
Comfortabel
Ruim (i.i.g. voor passagiers)
Toentertijd de ruimste kofferbak van de betaalbare EV’s. 435l
Adaptive cruise control vind ik super
Stoelverwarming
Stuurverwarming
Tegenvallers:
Snelladen op een warme dag is na de eerste keer al dramatisch. Ik was te optimistisch. We hebben een aardig trauma opgelopen met een tripje naar de Morvan in Frankrijk. De combinatie van 34 graden buitentemperatuur, kapotte laadpalen waar we soms niet terecht konden, de ChaDeMo stekker die minder gebruikelijk is, kleine kids en de beperkte actieradius was enorm stressvol.
Afstelling van het onderstel is erg comfortabel waardoor de combinatie van sturen en accelereren altijd piepende bandjes geeft. Ergens wel hilarisch, maar ook wel een beperking.
De rijbeleving is ZO goed dat een volgende auto uitkiezen lastig was. Vrijwel alle auto’s zijn ineens lawaaierig of stuiterig.
De volgende auto is al wel bekend, dat wordt een Lexus RX.
Overwegingen:
- De private lease Leaf was een erg scherpe deal toen. Ik dacht “na vier jaar zullen er wel meer betaalbare varianten zijn”. Dat valt tegen vind ik.
- De stroom kosten zijn gestegen. Tov toen ik startte. Ik heb geen laadpunt aan huis, en een openbare paal is tegenwoordig zomaar 65 cent per kWh en snelladen is soms 1€ per kWh. Omdat de leaf maar 6-7 km/kWh haalt maakt dat de voordelen van de lagere brandstofkosten beperkt.
- wegenbelasting voordeel verdwijnt binnenkort
- Lexus is een droom. Gezinnetje vereist ruimte in de auto. NX vond ik persoonlijk een stuk minder rijden dan de RX.
- liefst had ik een plug in hybride gehad maar die zijn nog onbetaalbaar (van Lexus).
Ik zou de auto zeker aanraden, maar met de MEGA disclaimer erbij dat je iets verzint op de langere reizen.
Veel rij plezier,
Chris
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee
PRIVATE LEASE Nissan Leaf

Nissan Leaf e+ Tekna 62 kWh | Leder | Stoelverwarming | 360 camera | Adaptive cruise | Full LED | Carplay | Navigatie | BOSE Sound
- 2019

Nissan Leaf Tekna 40 kWh | Bluetooth | Navigatiesysteem | Cruise Control | Stuurwielverwarming

Nissan Leaf Tekna 40 kWh