Nissan (2017) #2

Nissan Juke (2017)
Nissan Juke (2017)Nissan Juke (2017)Nissan Juke (2017)Nissan Juke (2017)Nissan Juke (2017)Nissan Juke (2017)Nissan Juke (2017)Nissan Juke (2017)

Bouwjaar2017
Jaar van aanschaf2017

Genieten!

Auto nieuw gekocht 20-10-2017 in Duitsland, waar we wonen.
Model is een 1.6 Turbo (190pk), 4x4, CVT-automaat, schuifdak. Kon dit model niet in de Autoweek lijst vinden.
Voor de ruimte moet je de Juke niet kopen, maar voor ons tweeen is hij ruim genoeg. De materialen, de zit, voor mij alles prima. Mijn vrouw gebruikt de Juke voor woon-werk verkeer en is er heel tevreden mee. Op de Duitse autobahn kan hij lekker los, en als je het gas in trapt, brult de auto erover en sleurt je naar 200+. Eerste 20.000 beurt gehad bij de Nissan dealer en gelijk een gratis update voor de gps. (210 euro). Een keer met een lege accu gestaan, waarbij ik twijfel of het licht niet uit was...tot nu tot voordeel van de twijfel.

25-10-2018 Update: km-stand: 37500 Km.

Zo, nu ruim een jaar later, en al een aardige km-stand. Het verbruik houden we voor de goede orde niet bij, wordt je toch niet vrolijk van, en verder is het qua kosten erg saai. Buiten de eerste beurt om helemaal geen rare dingen, maar de 40.000 km beurt staat eraan te komen, dus ik ben benieuwd. Waar ik wel van schrok, is de prijs van de lm-velgen, op de huidige zit aan beide linker velgen een kras als gevolg van een krappe parkeergarage in Luxemburg, waar mijn vrouw helaas de bocht iets te krap nam. Nu wilden we voor de winterbanden toch een set extra velgen kopen, maar navraag leerde ons dat een set originele Nissan velgen, zoals we al op de auto hebben, dus 1.900 euro kost!. Toch maar kijken voor een ander merk dus.
Toon minder

2e beurt

40.000 km beurt. Vervangen van 2 remschijven, remblokken rondom, en verder standaard grote beurt. 775,-- euro. (Nissan Dealer in Trier) Geen bijzonderheden of problemen.

Tonnetje rond

De ton zit erop! Geen rare problemen zover, de auto rijdt nog heerlijk.
Grote beurt gehad met vervangen van de remblokken, leenauto mee gekregen van de Luxemburge Nissan dealer, en de rekening, 900 euro.

Moet toegeven dat olie controleren niet echt mijn ding is, maar de auto gebruikt tot nu toe, geen druppel olie. Kort overwogen om de auto te verkopen en over te stappen naar een CH-R. De inruilprijs was dermate laag hier, dat we besloten hebben om door te rijden. Bovendien zullen de kilometers niet zo hard meer gaan.

Anderhalve Ton

5 keer olie controle op 150.000 km....gelukkig gebruikt de Juke geen druppel. Alle jaren z'n beurtjes, verleden jaar dan een nieuwe uitlaat. Verder geen rare dingen. Met heel veel stadsverkeer in de sportmodus en 4x4 is het gemiddelde nu wel wat omhoog gegaan. 8,9 liter per 100 km..... Voor de milieu bewuste mensen onder ons...de andere auto die we het meest gebruiken is een hybride, en voor de economen onder ons...de tankkaart van mijn werk lost het dorst probleem op. Door naar de 2 ton en de volgende review

PRIVATE LEASE Nissan Juke