Mitsubishi Space Star 1.6 Comfort (2002)
Uitvoering | Space Star 1.6 Comfort |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
Heerlijke betrouwbare familiewagen
Deze auto in de zomer van 2011 aangeschaft. Na een vreselijke periode met een renault (megane scenic) gereden te hebben met ontelbare storingen, torenhoge garagerekeningen en vele slapeloze nachten. Besloten om voor een betrouwbaar merk te gaan. Deze auto spontaan en impulsief gekocht met 222000km's op de teller (lpg g3)voor het zachte prijsje van slechts 2800 euro.
In vergelijking met franse auto's ligt het comfort -en uitrustingsniveau een stuk lager, maar volstaat prima. De mitsubishi heeft bijboorbeeld geen ABS, zij-airbags, cruise control etc, wat je bij een gemiddeld model van dat jaar toch wel standaard zou verwachten. Maar het interesseert me allemaal geen bal meer. De auto heeft me in 3 jaar nog nooit in de steek gelaten, start altijd, rijd als een zonnetje, ik gooi mijn gastank vol voor 2 tientjes en rij er 400 kilometer mee. Wegenbelasting 66 euro per maand en dat verschil heb ik er na 1x tanken uit!!
Al 2x mee naar frankrijk op vakantie geweest met vrouw en 2 kids, dakkoffer en afgeladen volle auto... oke, het is dan natuurlijk geen ferrari, maar hij voldoet prima. De 1.6 liter 16-klepper met zijn 98pk doet zijn werk goed, en komt prima met het verkeer mee. In de bergen heeft hij wat moeite, maargoed dan kom ik maar een paar minuten later op mijn bestemming aan.
Buiten het reguliere onderhoud (olie,remblokje, filtertje en bandjes) heb ik 1x de nokkenaspositiesensor moeten laten vervangen (220 euro bij dealer, maar volgens mij heeft ie me bezeikt want onderdeel was online te krijgen voor 8 tientjes).
Momenteel een dikke 275000km's gereden. Auto heeft wat gebruiksspoortjes (handgreep achterportier afgebroken, slot dashbordkastje stuk, binnenverlichting functioneert niet meer) maar wat ik ook doe, ik krijg hem niet kapot! Ik blijf er in rijden totdat hij het begeeft, of als er een reparatie komt wat niet meer in vergelijking staat tot de dagwaarde.
Mijn advies is: Als je op zoek bent naar een ruime betrouwbare gezinsauto voor niet al te veel geld, dan is de space star in mijn ogen een aanrader!! Blijf weg bij franse krempel, daar heb je alleen maar ellende mee.