Mitsubishi Space Star 1.3 GLX (1999)

Mitsubishi Space Star

UitvoeringSpace Star 1.3 GLX
Bouwjaar1999
Jaar van aanschaf2004

Betrouwbaar

Ik heb toch maar besloten om eens een verslag te maken van de auto waar ik nu in rij, namelijk Mitsubishi Space Star uit '99. Prima auto met genoeg pit ondanks zijn 1.3'je.

Ik dacht: "Ik ga het hebben over de betrouwbaarheid van de auto." Daar is ook werkelijk niks op aan te merken. Zoals iedereen kan zien staat er nu 330000km op de teller en dat vind ik voor een benzinemotor ontzettend goed. Hij heeft in de jaren dat we hem hebben (sinds 2004) geen steek laten vallen op motorisch gebied. Er zijn sporen van gebruik aanwezig in de auto. In deze auto wordt namelijk regelmatig gerookt en qua exterieur is er het een en ander beschadigd. Twee jaar geleden heeft m'n pa de auto met de achterkant tegen een boompje geparkeerd, waardoor er een deuk in de bumper zit. Daarnaast heeft er onlangs nog een auto tegen de zijkant aan gezeten met als gevolg van een kras.

Ik heb in de auto nog nooit zitten schelden over de prestaties (afkloppen!), met uitzondering van het niet altijd stationair lopen van de motor. Wanneer ik voor het stoplicht sta wil de auto weleens onder de 1000 toeren duiken. Dit heeft volgens een maat met een klein dingetje te maken, maar ik weet niet precies wat. Daarom blijft het van belang dat ik bij groen licht eerst wat toeren maak voordat ik aanrijd. Maar met dat gezegd blijf ik trots op wat ik sinds het ongelukje van m'n pa de 'Mutsibutsi' noem.

Er zijn wel nog wat randzaken mis met de auto. Zo is de bestuurdersstoel licht doorgezakt en is er wat corrosie op de motorkap. En de hydrauliek van de achterklep wil ook niet altijd werken, waardoor de achterklep wel eens dichtvalt. Lastig bij inladen van de boodschappen.

Mochten jullie nog iets specifieks willen weten over mijn auto, dan lees ik het graag in de commentbox.

7,5

PRIVATE LEASE Mitsubishi Space Star