Mitsubishi Space Star 1.0 Intense (2017)
Uitvoering | Space Star 1.0 Intense |
Bouwjaar | 2017 |
Jaar van aanschaf | 2017 |
het eerste jaar zit erop
Dit koppelarme motortje roept herinneringen op aan de 2 cyl 600 CC Cuore die ik ooit bezat in een grijs verleden.
Niettemin is dit toch een alleszins volwassen - standaard 5 deurs - auto met een complete uitrusting. Ook qua ruimteaanbod beslist niet onderbemeten voor zijn inzittenden, terwijl zich onder de vloer van de bagageruimte nog een extra opberglade met vakverdeling bevindt waar je losse spullen in kwijt kunt en dááronder de ruimte voor een reservewiel waar je met benutting van een thuiskomer (optie) ook nog bruikbare extra opbergruimte kunt vinden.
Het interieur is van een typisch Japanse gezelligheid (zwart met donkergrijs), maar dat kan me eerlijk gezegd niet boeien.
Het geringe koppel kent uiteraard zijn beperkingen (invoegen en inhalen vergen wat beleid), maar het is gewoon een heel prettig rijdend, comfortabel en relatief stil voertuig. Qua zuinigheid nauwelijks te kloppen met een moeiteloos te realiseren verbruik van 1 op 20. Alleen boven de 120 km/u (ja, dat gaat ook allemaal prima!) red je dat niet meer, maar dan is het toch altijd nog wel 1 op 18. En als lichtgewicht ook prettig laag in de wegenbelasting.
Hij was primair als vervanger van de tweede auto bedoeld, maar het rijplezier en comfort zijn zodanig groot dat we tegenwoordig óók voor langere afstanden de space star pakken. Alleen als we persé meer ruimte en/of trekkracht nodig hebben benutten we de C-max nog. Dat zegt toch wel iets!
Het eerste jaar is geheel probleemloos verlopen en na de eerste jaarbeurt van 180 euri kunnen we weer vooruit.
Kortom: ruim, compleet, comfortabel en zeer zuinig.
En naar verwachting bijzonder betrouwbaar.
Een aanrader, tenzij je een koppelfan bent.