Mitsubishi Sigma (2000)
Bouwjaar | 2000 |
Jaar van aanschaf | 2024 |
Gokje
Op zoek naar een V6 zag ik deze bijzondere Mitsubishi staan op internet.
Voor alle duidelijkheid het geen Sigma maar een Mitsubishi Diamante 3.5 V6 LS automaat., groen mettalic en beige lederen bekleding en 93000 mijlen.
De Diamante komt niet voor in de modellen lijst omdat deze bijna niet voorkomt in Europa.
Deze Diamante is gebouwd in Australië in 2000 en in 2002 naar Nederland verhuisd.
Gekocht voor een zacht prijsje onder de noemer opknap project. Al het nodige gedaan, distributieset, waterpomp en rollen vervangen compleet met grote beurt, airco service, remblokken achter, accu, velgen zijn opnieuw gepoedercoat met nieuwe all season banden. Cosmetische moet in/exterieur nog aangepakt worden.
De Diamante rijdt en schakelt heerlijk vind ik en heeft met 208 PK voldoende vermogen als het nodig is, de V6 heeft een mooie roffel met een prettige stuurbekrachtiging met 493 cm lengte wendt en keert de Diamante prima.
Met 1:6 verbruik in de stad is het een lekkere slurper. Op de snelweg is 1:9.5 verbruik haalbaar als je 100 rijdt.
Een unieke verschijning op de weg (2 op kenteken in Nederland) waar ik tot nu toe relaxed mee cruise zonder problemen. Onlangs een zelfde Diamante gekocht en opgehaald in Dresden deze wordt gedemonteerd voor extra onderdelen.
Groet,
Paul