Mitsubishi Outlander PHEV Instyle (2015) #10

Mitsubishi Outlander
Mitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi Outlander PHEVMitsubishi Outlander PHEVMitsubishi Outlander PHEVMitsubishi Outlander PHEVMitsubishi Outlander PHEVMitsubishi Outlander PHEVMitsubishi Outlander PHEVMitsubishi Outlander PHEV

UitvoeringOutlander PHEV Instyle
Bouwjaar2015
Jaar van aanschaf2021

Nog zeer tevreden, maar ook minpunten

In juni kochten ik na veel zoeken een Outlander PHEV Instyle. Na 8 jaar Prius nu een auto die de caravan kan trekken en mij de 30km van en naar het werk elektrisch kan vervoeren.
Na lang zoeken naar mogelijke kandidaten was de keuze een Outlander of Prius4 en voor vakantie een auto huren. De proefrit met de gehele familie gaf de doorslag. Ruimte, luxe en comfort van elektrisch rijden.
Binnen een paar maanden kwam er een model binnen budget online. De koop was na een proefrit snel gedaan. Minimaal Instyle was eis vanwege de 360graden camera en alle luxe zoals elektrische achterklep en de standkachel.
De auto rijdt heerlijk. Is niet de snelste, maar dat zoek ik ook niet. De caravan van 1300kg ging moeiteloos naar Oostenrijk en (wel 1:7) en in de bergen is het een feestje. De 360garden camera, parkeersensoren zijn welkom bij deze grote auto.
Zelf heb ik een wallbox aangeschaft voor laden op de oprit. Dit maakt laden makkelijk en voorverwarmen of voorkoelen kan op netstroom. (app / planning werkt prima) Rijden is een feestje met alle luxe. Stoelen zitten goed en de hoge positie geeft goed zicht. Audio met subwoofer is fijn. Elektrisch haal ik volgens de boordcomputer met verwarming/airco gemiddeld 4,5 km/KWh.

Wel een aantal irritaties. Er zijn teveel piepjes en waarschuwingssignalen. Gordel piep hoeft voor mij pas als je gaat rijden. Deur open en auto aan is piepen, etc.. Moet nog zien of ik dat kan laten uitschakelen.
Wat mij tegenvalt is dat ik niet puur elektrisch rijden kan afdwingen. Soms gaat de motor aan terwijl ik dat niet nodig vind. Ook vind ik het jammer dat onder de 10 graden de motor standaard gaat lopen en teveel aangaat. Dat doet verbruik geen goed.

PRIVATE LEASE Mitsubishi Outlander