Mitsubishi Outlander 2.4 4WD Instyle (2007)

Mitsubishi Outlander 2.4 4WD Instyle (2007)

UitvoeringOutlander 2.4 4WD Instyle
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2007

Aangzien ik in Amerika woon heb ik de keuze laten vallen op de Mitsubishi Outlander XLS met een 3 liter V6 moter en automatische transmissie. Dit is een uitvoering met alle toeters en bellen die je hier kunt kopen. Wat er niet op zit is een parkeer sensor. Maar dit is duidelijk nog niet ingeburgerd in de VS. De Outlander wordt in californie verkocht als een Partially Zero Emission Vehicle. Een beetje aan het milieu denken kan geen kwaad. IPV 220 Pk heb je maar 213 PK. De automaat past zich aan, aan de rijstijl. Met de peddels aan het stuur kun je zelf ook schakelen. Het is een prettige auto om mee te rijden. Hier is het niet echt een auto die opvalt. Voor de meeste hier is het een gewone auto,eigelijk niets bijzonders.Voor mij is hij bijzonder genoeg. Hij is ruim van binnen. Het extra bankje wat je kunt opklappen is handig voor korte afstanden. De harde schijf neemt je cd op wat ook erg handig is.

Het enigste wat jammer is is dat de navigatie kaarten niet up to date zijn. Raar om een nieuwe auto te kopen met navigatie kaarten van 2005.

Update

De eerste 15.000 mile service beurt heeft hij ondergaan. Geen noemenswaardige gebreken. De banden werden gewisseld en ben een keer terug gegaan om de banden opnieuw the laten uitlijnen.
De Outlander is nog steeds geen populaire auto in autominnend Californie. Voor mij blijft het een fijne auto. Hij is sportief genoeg voor een gezinsauto.
De Freelander van mijn vrouw is veel minder sportief. Het is een goede lobbes vergeleken met de Outlander. De landrover Freelander 2.5 se (2003) was wel erg handig in de sneeuw. Met de sneeuwkettingen achterop hadden we geen poblemen in het ingesneeuwde Mammoth. Bij ons hotel hadden vele auto's moeite om door de sneeuw verder te komen. Ik starte de auto en weg was ik.
Helaas kon ik de Outlander niet meenemen. Ik had geen passende sneeuwkettingen of winterbanden.Bovendien geeft de handleiding aan dat je geen sneeuwkettingen mag aanbrengen op een Outlander.
De amerikaan blijf verbaasd als ze achtin stappen. Wat een ruimte als de banken helemaal naar achteren staan. Ook de rugleuning van de achterbank kan versteld worden. Wel zo prettig op de een lange ritten naar de Grand Canyon en Death Valley.

9,5