Mitsubishi Outlander 2.4 2WD Intro Edition (2008)
| Uitvoering | Outlander 2.4 2WD Intro Edition |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2008 |
| Jaar van aanschaf | 2008 |
| KM-stand laatst | 0 km |
Toen de Mazda 3 sedan 4 jaar was geworden begon het bloed te kriebelen. Nu het nog kan toch maar eens verder gekeken voor een Cross-Over/SUV achtige. Wat hoger zitten, wat meer ruimte. Diesel geen optie vanwege lage jaarkilometrage. Uiteindelijk is de keus gevallen op de Mitsubishi.
Vanaf de eerste meter tijdens de proefrit onder de indruk van de fijne motor, het interieur en de versnellingsbak. De andere proefritauto’s hadden allemaal een kleine makke, of ik zat niet lekker, of het wegrijden ging niet fijn.
Het is een fijne auto, lekkere stoelen (hoewel de zitting iets langer mag zijn). Het stuur kan alleen verticaal worden versteld en niet naar je toe worden gehaald, das wel een beetje vreemd. Maar ondanks dat is een goede zitpositie geen probleem.
De bewoners van de achterbank hebben voldoende beenruimte (de bank is heen en weer te schuiven) en zitten iets hoger.
De bagageruimte is lekker groot en door de neerklapbare achterbumper prima te bereiken. Das echt een groot voordeel van deze auto!
Dashbord lekker opgeruimd. Geen knoppenmassa, geeft een ruim gevoel. Gebruikte materialen voldoen aan de verwachtingen, geen CD hoesjes plastic. Dashbordkastje met airco.
Ik zit gewoon erg lekker in deze auto!
Motor loopt erg fijn, nauwelijks hoorbaar, verbruik 1 op 10, in de stad 1 op 8,5.
Da’s wel even wennen na de 1 op 12 die ik eerder reed. Maar goed, je krijgt er wel wat voor terug. Ruim voldoende trekkracht. Remmen zijn vertrouwingwekkend.
Weggedrag is voorspelbaar. Door de 2 wieldrive wel wat overstuurd, maar daar is wel mee te leven. Er gebeuren geen gekke dingen. Op de snelweg een prima wegligging, gewoon lekker strak. Geen hobbelpaard.
Ik heb gekozen voor het Mitsubishi navigatiesysteem in combi met boordcomputer/CD/DVD speler en radio. Het werkt met een aanraakscherm. Navigatie is even anders als de mij bekende tomtom. Ik mis ’mijn’ Eva nog het meest, een mannenstem moet het nu doen. Overigens zijn de Europese kaarten ingevoerd en werkt het systeem echt supersnel. Direct verbinding en nieuwe routes worden in enkele seconden gemaakt. Dat was bij mijn tomtom echt soms we anders.
Tuner en boordcomputer werken ook via het aanraakscherm en voldoen prima. Geluid is goed. Volop mogelijkheden om naar eigen smaak in te stellen. Ook bluetooth voor het mobieltje werkt prettig. Wat mij betreft de investering waard.
Als extra achteruitrijsensoren, die werken naar behoren. Je kunt niet zonder. De achterkant is wel erg ver weg.
Handig is dat de spiegels bij het afsluiten automatisch inklappen. Das toch wel erg fijn, zeker bij parkeren in parkeervakken.
Kortom: ik ben erg tevreden. Komende tijd ga ik veel kilometers maken. Ik zal de review goed bijhouden!
Update..35.000 km.
Eigenlijk heb ik helemaal niets te zeuren, het blijft gewoon een echt fijne auto. Zit perfect, rijdt geweldig, tja vooruit dan: het verbruik.
Ik zit gemiddeld op 1:12 op de snelweg (ik rij niet veel sneller dan 120 km/u) lekker op het gemak, de tijd van de enorme haast heb ik wel achter me gelaten. Als het dan toch moet kom ik uit op 1:9. Maar dan wel in een serieus fijne auto, die me niet in de steek laat, en (wat ik erg belangrijk vind) me een veilig gevoel geeft.
Daar hangt een prijskaartje aan, het zal. Je krijgt er wel wat voor terug. Hij is nu bijna 3 jaar, volgend jaar 4, en dan gaat het weer kriebelen..wat gaan we dan rijden...
Vooralsnog is de keuze simpel: of blijven rijden in deze Outlander, of wachten op een nieuw model / facelift (want die neus...)
Geen problemen, maar ik hou deze review bij!
En dat blijft, met 35.000 km...alles werkt naar behoren!
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker
PRIVATE LEASE Mitsubishi Outlander

Mitsubishi Outlander 2.4 4WD Instyle (2009)

Test: Kia Sorento - Mitsubishi Outlander - Toyota RAV4

Test: Mitsubishi Outlander - Nissan Qashqai+2 - Volkswagen CrossTouran

Mitsubishi Outlander 2.0 Di-D Intense+ (2007)