Mitsubishi Outlander 2.0 2WD Invite Plus (2006)
Uitvoering | Outlander 2.0 2WD Invite Plus |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Ik rijd nu bijna 1,5 jaar in deze auto. Ik moet zeggen dat hij bijzonder goed voldoet. Het is een zeer comfortabele reisauto, redelijk stil, zeer ruim (op de bagageruimte na, deze is gewoontjes) en met mijn rijstijl nog redelijk zuinig ook. Ik rijdt ongeveer 1 op 11 met mijn winterbanden. Op ’zomer’banden zelfs nog iets zuiniger. Meteen bij aanschaf is er een powerbox geplaatst, waardoor de auto 150 pk heeft i.p.v. 136 en waardoor hij nu 200NM levert ipv 175 of zoiets. Ik kan dus geen vergelijk maken met orginele mototuitvoering. Volgens mijn garage scheelt het voelbaar meer vermogen. Ik heb afgelopen zomer mijn caravan van ongeveer 1200 kg (beladen) probleemloos naar zuid-frankrijk gesleept. De meeste stukken kun je moeiteloos in de 5e versnelling rijden. Alleen bergopwaarts moet je uiteraard terugschakelen, maar omdat de auto redelijk veel toeren maakt, en daarbij ook zijn hoogste koppel levert, gaat het bergopwaarts ook prima, zonder dat de hele zaak inzakt. Wat vooral positief opvalt is dat naarmate je harder met de auto rijdt, hij volledig trillngsvrij gaat draaien. Ik weet niet of dit komt door de balansassen, maar het is echt een naaimachientje tussen 120 en 140 km p/uur (harder rijdt ik niet..).Natuurlijk is de hoge zit heerlijk, en is de ruimte op de achterbank riant. Echt heel veel auto, van goede kwaliteit, voor weing geld.
Krakende rugleuning van de bestuurdersstoel. Meer niet.