Mitsubishi Outlander 2.0 ClearTec Instyle 2WD (2019)

Mitsubishi Outlander 2.0 ClearTec Instyle 2WD (2019)

UitvoeringOutlander 2.0 ClearTec Instyle 2WD
Bouwjaar2019
Jaar van aanschaf2025

Nieuwe aanwinst voor het gezin

Op mijn verjaardag onze nieuwe gezinswagen opgehaald. Hiervoor hadden we een Suzuki Vitara uit 2016 wat een hele goede auto was. Dat merkte we ook bij het inruilen, want we kregen en meer voor terug dan ik dacht. Is 2e hands een hele populaire auto. Het liefst wilde we weer een Suzuki alleen dan: groter, luxer, stiller, trekhaak en met automaat. Mijn voorkeur gaat uit naar Japans vanwege de reputatie. Aanschaf van een auto kost toch altijd weer een hoop geld en ik vind het een leuke zoektocht om te ontdekken wat er allemaal is. Gewapend met een hoop internet kennis begon ik aan mijn uitvoerige zoektocht. Rond de 20.000 euro op zoek naar een ruime betrouwbare auto die niet te zwaar is i.v.m. wegenbelasting en 1500 kilo kunnen trekken. Ook wilde ik de auto een beetje in de buurt aanschaffen.

Lexus nx: Duur, geen android auto binnen budget en kofferbak te klein
Skoda kodiaq: proefrit in gemaakt. top auto! automaat was niet helemaal lekker. model had al ruim 140.000 ervaring en durfde het niet aan.
Honda CRV 1.5: Bij de Honda dealer een dikke uitvoering gezien voor een scherpe prijs. Te lang gewacht en toen helaas verkocht. Geen vergelijkbaar model meer gevonden.
Renault grand scenic. Te krap achterin
Toyota Rav 4 2016-2019: Deze stond hoog op mijn lijstje. 2e hands vrij prijzig en zocht een uitvoering met leren stoelen. Helaas niet gevonden binnen budget.
Skoda octavia: Wellicht de meest verstandige keuze. Doet eigenlijk alles goed. Kwam bij de Renault dealer een 1st edition tegen met sportstoelen die zat heerlijk. Nog gezocht naar een vergelijkbaar model met lage KM stand, maar niet gevonden.
Opel insignia: Veel auto voor weinig geld. Alleen deed mij niks.
Toyota avensis: Zijn relatief goedkoop en voldoet aan vrijwel het hele wenslijstje. Alleen geen hoge instap die we graag willen.
Renault talisman: viel tegen toen ik erin ging zitten.
Alfa Romeo Stelvio: ja, heel graag! maar bang voor de kosten
Mazda CX 5: te klein achterin en behoorlijk duur op de 2e hands markt.
volkswagen touran: nogal een zaaddodend model. Wel superpraktisch. Leuk model gevonden, alleen ruim boven het budget. Uiteindelijk geen proefrit gemaakt.

Zijn nog wel meer modellen de revue gepasseerd, maar zal het hierbij laten.

Ik zag vlak bij huis een Mitsubishi Outlander staan. Toen kwam ik erachter dat deze ook bestaat als niet hybride. Een beetje ingelezen en een benzine uitvoering klonk wel interessant. Tikt alle boxjes aan van mijn wensenlijst. Dus even snel langsgereden. Die auto was een karige uitvoering uit 2016. Viel in de beleving toch een beetje tegen. Veel auto voor relatief weinig geld, maar wilde toch wat meer luxe. Een tijdje later kwam ik een PHEV uitvoering tegen met de dikste uitvoering en dan voelde al een heel stuk beter! Dus toch maar wat beter zoeken naar een bezine variant met een goede uitrusting. Toen kwam ik erachter dat er nogal wat kleine verschillen zitten in de periode van 2016 t/m 2019. Ledlampen, usb poort, infotainment systeem. Kort samengevat: vooral op zoek naar een recent model.

9,5

PRIVATE LEASE Mitsubishi Outlander