Mitsubishi Lancer Wagon 1.6 Sport (2003)

Mitsubishi Lancer Wagon 1.6 Sport (2003)

UitvoeringLancer Wagon 1.6 Sport
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2006

***MITSUBISHI LANCER SPORTWAGON 1.6 2003***

Geweldige wagen mensen!!

Wij hebben in oktober 2006 een Demo vd dealer gekocht.
Het betreft de Lancer Sport Wagon 1.6 Black Saphire (10-2003 met 5500 op de teller!!!)
Mooie prijs (16000) met inruil van onze oude auto (5500) hadden we voor een goede prijs een praktisch nieuwe wagen zonder gebruik sporen van bv
kinderen,inparkeer deuken,gesmolten snoep op de achterbank,veel te grote kasten bij verhuizing en bouwmarkt bezoekjes...Geweldig toch!!!!

Ik heb gezocht op :

-Prijs tot en met 17500 max.
-Niet ouder dan 2003
-Zuinig (minimaal 1 op 13)
-StationWagon (genoeg ruimte)
-Betrouwbaar
-Goede Prijs/Kwaliteit verhouding (geen overbodige luxe noodzakelijk)
-Leuke Vormgeving

En vond natuurlijk alleen maar de ’populaire’ auto’s met relatief veel op de teller (en zeg maar de 120.000 op de teller ex-lease bakken) zoals de Laguna, 307, C5, Mondeo enz...(wel al voor 8500 euro te krijgen trouwens maarja)

Nou daar had ik geen zin hè ik zag het al voor me:
Die IT knakkers van 21 jaar (stoere wagon van de zaak VROEM VROEM) die bij hun contract een 307 kregen lekker de bak afraggen daarna weer inleveren na contract periode
Effe een kleine beurt eroverheen doorverkocht aan de aasgier dealers voor weinig…
MIJ NIET GEZIEN!

Of de ook door mij gewilde Toyata Avensis en de Subaru Legacy wagon AWD was bijna 6000 euro duurder 2e hands met weinig op de teller en in goede staat dus ja...Mmmm effe verder kijken.

Ik had geen zin in de MPV’s dus de scenic,picasso en zafira’s gingen mij voorbij omdat deze relatief net iets duurder zijn in aanschaf en brandstof ik wil een stationwagon.

Dus filterde ik ook de type/prijs/Bouwjaar/lage km stand en kwam uiteindelijk op een paar hits waaronder de Lancer Wagon(!?) ik zag de wagen en moet zeggen pittig bakkie om te zien hoor vooral de licht grijze en de zwarte met de spaak velgen een mooi geheel. En je ziet ze bijna niet rondrijden…(zwaar onder gewaardeerde wagen echt!)
Ik had gelijk de klik met het model door de :

- mooie strakke kont
- goede lijn (laag en redelijk breed)
- knappe neus mooie grille
- prima interieur (Vooral de sport met de grijs/chroom accenten)
- open spaakvelgen

Maar heeft hij ook ruimte?
Nou dat was makkelijk ik surfte naar autoweek en ging de INT/EXT specs bekijken en las daarbij de ervaringen…. en die waren super positief (Mooi zo)
Inhoud maat was goed ,verbruik was gemiddeld goed ,techniek is door jaren heen verbeterd,alle opties noodzakelijk zijn aanwezig.

Nu nog een model bij ons in de buurt want ik had geen zin om naar noord Groningen te knallen voor die grijze Lancer wagon Sport met 12000 op de teller voor 16000 eurootjes en uiteindelijk haast niks terug krijgen voor de Chrysler...
Dus uitprinten en mee naar een dealer in de buurt van Doetinchem.

De Mitsubishi Dealer MIDO (Doetinchem) stond bij velen hoog aangeschreven in onze stad qua service en contact dus dacht ok daar is mogelijkheid even ernaar toe met de familie.

Ze hadden daar 2 Lancer wagons de ene was een 1.6 in simpeler uitvoering met standaard velgen in donkergrijs hij sprak me wel aan (qua prijs) maar niet de km.stand deze was 58000 ik vroeg de man of hij eentje met minder km’s kon regelen en ja dat had hij wel dit was namelijk de DEMO van MIDO waar 1 van de verkopers in reed deze Lancer Sportwagon was een mooie verlaagde zwarte met chroom accenten ,spaak velgen en in topstaat met 5500 op de teller ik dacht laten we eens gaan kijken wat dit is…

Uiteindelijk 2 goede proefritten gemaakt en hij lag strak op de weg en in de bochten erg rustig binnen in geen bij geluiden pook en versnellingsbak (lekker kort)
De 1.6 16 klepper is pittig genoeg (had hiervoor een 2.0 16v maar geen probleem)

Bijzonderheden onder andere:

-fijne stevige sportieve semi kuipstoelen.
-het iets kleinere Momo sport stuurtje ligt ook goed in de hand.
-die Stoere rode bar over de motor voor extra stabiliteit in de motor en ophanging.
-mooie Bumpers met mistlampen.
-duidelijke licht oranje tellers in wit dashboard met boord computer (zonder verbruik meter)
-mooi hoog midden console met kort pook in Audi TT style (Sort off)

In gebruik :
Bij vervoer van spullen (houten platen 2 bij 1) met de stoelen vooruit (solide klap systeem) de stoelen kunnen net niet helemaal plat maar gaan door het gewicht wel vlak dus al met al ook een vlakke laadvloer.
Daarbij kan de bijrijders stoel perfect naar voren toe dus je hebt genoeg laadruimte.(Dikke voldoende)

Verbruik : 1:14 makkelijk!!!

Comfort : Super genot om in te rijden.

Trekkracht : Heb met zware hoge aanhanger gereden en zonder problemen hoor!

Bediening : ook prima.

Betrouwbaarheid : Volgens zeggen is de lander een hele betrouwbare wagen door de jaren heen ik heb er al 3000 mee gereden en nog niks aan het handje

Dus conclusie :

KOPEN als je er budget voor hebt je gaat ervan genieten net als ons.

Helemaal niets nog maar ik hou jullie op de hoogte!!!

9,5