Mitsubishi Colt 1.3 GL (1990)

Mitsubishi Colt 1.3 GL (1990)

UitvoeringColt 1.3 GL
Bouwjaar1990
Jaar van aanschaf2004

Ik heb in deze, inmiddels 16 jaar jonge, auto al aardig wat reizen gemaakt. Hij heeft me zonder problemen door de Alpen gebracht. En ook een rondreis door Duitsland en Tsjechie waren geen probleem. Wat me erg is meegevallen, is dat de auto bij hogere snelheden (150+) nog behoorlijk stil en comfortabel is.

De wegligging was toen ik de auto kocht weinig mis mee. Al had de auto wel wat last van onderstuur op een nat wegdek. Mijn voorbanden waren al redelijk versleten toen ik een setje lichtmetalen velgen met nog redelijk goede banden te koop zag staan. Ik heb de verleiding niet kunnen weerstaan en ze direct gekocht. Van deze impulsaankoop heb ik zeker geen spijt gehad. De wegligging is nu, ook naar huidige maatstaven, uitstekend te noemen!

Qua prestaties stelt de auto me zeker niet teleur. Hoewel dit de absolute basismotorisering is kan je vlot met het verkeer meekomen. Ook de topsnelheid van 175 km/u op het vlakke heb ik ruimschoots voldoende aan. Eenmaal op een helling van de snelweg (uiteraard niet in Nederland) zelfs de 200 gehaald met vier man en bagage in de auto. Wat me vooral verbaast is dat je zonder al teveel problemen ook op de hellingen in de Ardennen gewoon met 130 omhoog komt. Wel laat de motor flink van zich horen als stevig wordt geaccelereerd.

Ook het benzineverbruik vind ik erg netjes. Met redelijk vlot rijden haal ik gemiddeld 1 op 15.O. Verder is het olieverbruik eveneens prima; zo´n halve liter op 12 dkm. De auto heeft overigens wel gewoon vijf versnellingen, in tegenstelling tot wat carbase vermeldt.

Kortom ben ik zeer tevreden en hoop nog een paar jaar met deze auto te doen!

Vrij snel na aankoop moest wel de koppeling vervangen worden. Ik merkte pas dat de koppeling versleten was toen ik de motor een keer ver in de toeren door trok.

De auto heeft mij eenmaal stil laten staan omdat de accu leeg was vanwege een kapotte dynamo. Deze leverde wel stroom als je reed, maar verbruikte stroom als je stil stond.

De auto bleek wel wat achterstallig onderhoud te hebben. Zo is vervangen:
-Bij aankoop de kromme schijven
-Koppeling (gelukkig met enige coulance)
-Dynamo (van de sloop)
-Flexibele deel van de uitlaat
-Distributieriem

Verder alleen normaal onderhoud.

Verder begint de auto wat roestplekjes te krijgen. Als het weer wat warmer wordt ga ik hier zeker wat aan doen

PRIVATE LEASE Mitsubishi Colt